fbpx

1 op 2 verkochte fietsen is een e-bike.

Uit een onderzoek van Velofollies: Bijna 1 op 2 verkochte fietsen in België is een e-bike. Dat is geen wonder, want de elektrische fiets is intussen populair bij ouderen en jongeren zoals scholieren die wat verder van school wonen.

De standaard elektrisch fiets met ondersteuning tot 25 km per uur, werd het meest verkocht in 2017 (45% van alle verkochte fietsen). Opvallend: bij vrouwen (63% van alle e-bikes), blijkt het aandeel elektrische fietsen nog groter dan bij mannen (37% van alle e-bikes). En dat is mooi meegenomen, want bij iBike Antwerpen hebben we specifieke e-bikes voor vrouwen. Wist je dat we zelfs elektrische bakfietsen en elektrische vouwfietsen hebben?

De ene e-bike is de andere niet.

Niet alleen de standaard elektrische fiets wint aan populariteit. Ook de hybride e-bike, e-mountainbike en de speedpedelec, met ondersteuning tot 45 km per uur, winnen aan populariteit. We hebben zelfs e-koersfietsen maar – opgepast – wel eerlijk zijn tegen je koersmaten, hé?!

Het prijskaartje van een elektrische fiets?

Volgens het onderzoek van Velofollies steeg de prijs van een elektrische fiets met zowat 3 procent, al doen wij ons best om de prijs van je e-bike zo aantrekkelijk mogelijk te houden. De gemiddelde aankoopprijs bedraagt 2.325 euro, maar bij iBike Antwerpen koop je al een kwaliteitsvolle elektrische fiets vanaf 1790 eur. Belangrijk: wij verkopen enkel e-bikes van betrouwbare merken zoals Koga, Norta, Trek, enzovoort.

Velofollies is een beurs voor fietsers en wielerliefhebbers. De fietsbeurs vindt dit jaar plaats van vrijdag 19 tot en met zondag 21 januari in Kortrijk Xpo.

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *