fbpx

Van langer leven tot lachen als een kleuter: 10 redenen om nu – nú! – de fiets op te springen

Fietsen gezond? Zelfs het kleinste kind zal je dat vertellen. Zoals het grapje gaat: een auto rijdt op geld en zorgt voor overtollig vet, een fiets rijdt op overtollig vet en zorgt voor meer geld. Maar toen we even de tijd namen om alle voordelen van fietsen op te lijsten, konden we onze eigen ogen niet geloven.

Eens goed brainstormen, dat doet vaak wonderen. Dus hebben we de 10 belangrijkste redenen om aan het fietsen te gaan, eens mooi op papier gezet. Speciaal voor jou. Klaar?

  1. Leef langer, verbrand eens wat vet

De gezondheidsvoordelen van fietsen zijn legio: je wordt fitter, verlaagt het risico op kanker en hart- en vaatziekten en – oh jawel! – je lééft gewoon langer. En als we eerlijk zijn: je leeft niet alleen langer, maar ook leutiger. Want fietsen is nu eenmaal simpelweg plezierig.

  1. Fluitend naar het werk

Vergeet filestress: peddel stilstaande automobilisten fluitend voorbij op je weg naar en van het werk. Wist je dat 66% van de mensen die naar het werk fietsen of wandelen uiterst tevreden zijn van hun pendeltijd? Die vraag durven we alvast niét te stellen op de Antwerpse ring.

  1. Zie eens wat van de wereld

Bewegen doet bewegen. Erop uit trekken met je fiets zorgt er dan ook voor dat je dat méér gaat doen. Je ziet wat meer van de wereld, beleeft elke rit op een andere manier én je hoeft niet op zoek te gaan naar parking.

  1. Red de planeet – en je longen

Ooit al een fiets gezien met een te hoge uitstoot van fijn stof? Wij ook niet. Wat er het dichtst in de buurt kwam was die wielertoerist die maar blééf roepen: “Fijn, tof!”. De fiets nemen in plaats van de auto doet wonderen voor de planeet. Maar ook voor je longen. En dat komt je gezondheid dan weer ten goede.

  1. Word rijker

Geen dure tankbeurten. Geen parkeertickets. Geen wegentaks. Geen onderhoud. Geen dure wisselstukken. Geen verzekeringen. Geen tol. Geen treintickets. Reken zelf maar eens uit.

  1. Verdwaal eens een keertje

Een foute afslag nemen als automobilist zorgt ervoor dat je rood aangelopen in je stuur gaat bijten – oh jawel, we weten dat uit ervaring: die eenrichtingsstraten! Een foute afslag nemen met je fiets brengt je goedgemutst op plaatsen waar je nog nooit eerder bent geweest. Kijk eens rond, leer je buurt wat beter kennen en snuif eens wat andere lucht op. Je wordt er een rijker mens van – of hadden we dat al gezegd?

  1. Geniet van betere seks

Tja. Je kan er eens om fronsen, maar ’t is wel zo. Zelfs als je maar een paar kilometer per dag fietst, train je bepaalde spiergroepen. Je ziet er niet alleen beter uit – een geschenkje voor je betere helft – maar je voélt ook intenser. En voor de mannen: als je boven de 50 bent en 3 uur per week fietst, heb je maar liefst 30% minder kans om impotent te worden. Dat zeggen wij niet, dat zegt Harvard University.

  1. Slaap beter

Zelfs als je maar twintig tot dertig minuten per dag op de trappers gaat, slaap je sneller, dieper en beter. Je vat de slaap dubbel zo snel aan én je kwaliteitsvolle slaap wordt met een uur verlengd – als de wekker geen roet in het eten gooit, natuurlijk.

  1. Laat de economie groeien.

Daar gaan we niet te veel woorden aan vuil maken. De reden? Dat deden we al in een vorige blogpost: lees er hier alles over.

  1. Amuseer je alsof je weer 4 bent

Kom, we moeten er geen doekjes om winden. Fietsen is gewoon ontzettend leuk. De wind in je haren laten waaien, sneeuwvlokken met open mond opvangen, met de benen in de lucht de brug af… Doe eens gek. Laat het kind in je los. Maar let alsjeblieft wel op de verkeersregels.

 

En moet je weten dat we nog niet eens zijn uitgebabbeld! Volgende week schotelen we je wéér 10 redenen voor om op je fiets te springen. Als je niet kan wachten, doen we ze graag al voor je uit doeken. Kom langs in één van onze winkels voor een vetverslindende, gezondheidsbevorderende, innerlijk-kind-wakker-makende, sekslevenverbeterende, slaapstimulerende, economie-injecterende, fluitconcert-opwekkende, avontuuraanwakkerende, geldbesparende, planeetreddende, verdwaal-aanmoedigende baanmachine.

Zo, dat moest er even uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *