fbpx

2 mobiliteitstrends gespot op SuperNova in Antwerpen.

De toekomst van mobiliteit? We hebben ‘m zelf in handen! Als we de auto wat vaker aan de kant laten staan ten voordele van vernieuwende duurzame vervoersmiddelen zoals de elektrische fiets kan het er alleen maar op vooruit gaan. Letterlijk en figuurlijk!

Trend 1: de ene elektrische fiets is de andere niet

Er worden steeds meer elektrische fietsen verkocht aan jongeren én ouderen. En dat is geen wonder, want met de e-bike fiets je (bijna) moeiteloos naar school, je werk en weer terug. Naast de ‘gewone’ e-bike heb je intussen ook elektrische vouwfietsen, elektrische koersfietsen, elektrische mountainbikes, elektrische bakfietsen en hybride e-bikes met de snelheid van een elektrische fiets en het comfort van een stadsfiets. Andere vervoersmiddelen die je op SuperNova in Antwerpen kon bewonderen waren o.a. speed pedelecs, driewielers, hoverboards en segways (met dank aan het Nederlandse platform We All Wheel).

Trend 2: track je fietstrip

Steeds meer fietsers houden ervan om data te verzamelen over hun fietstrip(s). Ze tracken niet alleen de afstand en de gemiddelde snelheid, maar houden ook hun hartslag en het parcours in de gaten. Met een fietscomputer met gps zoals die van Garmin geraak je al een heel eind. Op SuperNova zagen we ook een knap staaltje tracking en live-monitoring van fietsers door In The Race. Hun realtime tracking technologie helpt professionele fietsers zoals Wout Van Aert bij het perfectioneren van hun trainingsschema’s, maar is ook beschikbaar voor amateurs en fans.

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *