fbpx

3 MTB-routes in Antwerpen

De herfst: het seizoen van de lange herfstwandelingen … en de langere fietstochten. Op de stadsfiets door Stad Antwerpen, op de koersfiets langs de Schelde of met de mountainbike door de modder? Er valt voor elke fietst(r)ip iets te zeggen, maar vandaag trekken we resoluut de kaart van de mountainbiker met drie MTB-routes in de Provincie Antwerpen.

MTB Park Zandbergen – 2,5 km

Mountainbikers kunnen zich uitleven in Park Zandbergen op de grens van Edegem en Kontich. Onder de buurtbewoners en plaatselijke jeugdbewegingen is het park beter bekend als “de Edegemse Bergen”. Je kan de bergen makkelijk overwinnen, aangezie

Kona Honzo CR Race

n het hoogteverschil nooit meer dan 8 meter bedraagt. Daarnaast bestaat het MTB-parcours uit mul zand, waarin het niet onaangenaam rijden noch crashen is.

MTB Kleiputten Terhagen – 6 km

Volgens vele mountainbikers vormen de kleiputten van Terhagen in Rumst de meest unieke route om te mountainbiken. De route slingert zich tussen de putten en de bomen en trakteert je geregeld op steile afdalingen, ‘drops’ en ‘rocks’. Als je na deze 6 kilometer nog niet uitgeraasd bent, kan je vlakbij nog een lus van 4 km maken doorheen De Schorre in Boom. Rij dan zeker tot het hoogste punt en vind deze oriëntatietafel. Bij helder weer kan je het Atomium zien!

MTB Kalmthoutse Heide – 32 km

Aaah, de heide. Leuk om te wandelen, te mountainbiken, te verdwalen … en de weg weer te vinden. Vanaf De Vroente kan je maar liefst 32 km mountainbiken met behulp van een gps-track dat je kan downloaden via mtbroutedatabase.be. De route laat je de mooiste plekken van de heide zien. Een opmerkzame MTB’er kan er zelfs unieke dieren spotten zoals de heikikker of de boomleeuwerik.

Tip: Wil jij je grenzen verleggen als mountainbiker? Misschien is een elektrische mountainbike dan je ding. Met zo’n fiets kan je nog ‘better, harder, faster’ bergen bedwingen. Bij iBike hebben we e-mountainbikes van betrouwbare merken zoals Kona, Orbea, Riese & Muller. Zo is de Trek Powerfly Sport een elektrische mountainbike met een krachtig e-MTB-systeem van Bosch en een grote hoeveelheid accessoires …

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *