3 tips voor de perfecte kinderfiets

Vanaf een jaar of drie kunnen kinderen mt een kinderfiets de wondere wereld van de fiets ontdekken. Om die ontdekking zo aangenaam (en veilig!) mogelijk te maken, is het belangrijk dat je de juiste fiets kiest. Daarom: drie tips om de perfecte kinderfiets te kiezen voor kleine en iets grotere kinderen.

Tip 1: koop geen kinderfiets op de groei

Kledij of schoenen ‘op de groei’ kopen is (soms) een goed idee, maar een fiets moet vanaf dag één goed zitten. Lees: je kinderen moeten makkelijk met de toppen van de tenen de grond kunnen raken en zonder rekken & strekken hun stuurtje kunnen bedienen. Wie toch graag vooruit denkt, kan voor een Orbea Grow kinderfiets gaan. Deze kinderfiets is verstelbaar, zodat hij letterlijk en figuurlijk meegroeit met je kind.

Tip 2: laat je kind de kinderfiets mee kiezen

Voor een kind is het niet alleen belangrijk dat een fiets comfortabel zit, maar ook dat hij er leuk uitziet. Neem je (klein)kind daarom eens mee naar een van onze iBike winkels, zodat ‘ie met eigen ogen kan zien wat de mogelijkheden zijn. Graag een appelblauwzeegroen Alpina retrofietsje met een bagagedrager zoals de stadsfiets van mama of liever een lichte maar stoere Puky Skyride die wat wegheeft van de mountainbike van papa? Mooi meegenomen: als je (klein)kind ons een bezoekje brengt, kunnen we ineens de hoogte van de fiets afstellen op zijn / haar lichaamsbouw. En een laatste tip: praat met de iBike adviseur en geef hem/haar informatie over je kind. Dat helpt bij het maken van (moeilijke) keuzes.

Tip 3: vergeet je accessoires niet!

Twee zijwieltjes, een bel, een mandje, … Ook voor de kleinste fietsers hebben we leuke nice to haves en absolute must haves zoals een veilige fietshelm. Wist je dat een Nutcase helm het hoofd én het achterhoofd beschermt? Een goed idee voor kleine en grote fietsers.

Meer kinderfietsen?

Neem een kijkje in ons assortiment kinderfietsen, netjes geordend per leeftijd en grootte.

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *