fbpx

4 blogs over fietsen die je moet volgen.

Het is een vervoersmiddel en een passie. Om je liefde voor fietsen te voeden, lijsten we vier fietsblogs op die de moeite waard zijn om te volgen. Elke blog heeft een andere insteek. Kritisch, avontuurlijk, verhalend of vrouwelijk: welke fietstour wil jij opgaan?

FIETSBLOG 1: De fietssnob

Eden Weiss uit New York is er trots op: hij is een fietssnob. Hij houdt van fietsen … én van kwaliteitsfietsen. Zijn fietsblog begon als kritische kanttekening bij de populariteit van fixies. Intussen is hij één van de grootste stemmen in de fietswereld. Hij schreef ook verschillende boeken (waaronder The Ultimate Bicycle Owner’s Manual) maar zijn blog over fietsen, fietsaccessoires en fietsveiligheid blijft zijn one true love.

Volg Bike Snob NYC

FIETSBLOG 2: De fietshubby

Bike Shop Hub werd in 2006 opgericht door drie fietsfans en is ondertussen uitgegroeid tot een fietsblog met een shop (of een shop met een blog), waaraan heel veel mensen meewerken. De focus ligt op veilig pendelen met het hele gezin, bakfietsen en fietsaccessoires. Daarnaast hebben ze aparte categorieën voor avontuurlijke fietstrips, genaamd Touring Plans, Touring Yarns, Touring Digs en Touring Rigs. Je kan de BikeShopHub ook volgen op Facebook en Instagram.

Volg BikeShopHub

FIETSBLOG 3: De fietsradio

Deze website is een blog en podcast in één met gemiddeld 20.000 luisteraars per week. Fantastisch, toch? De podcast wordt opgenomen in Londen en kreeg al verschillende grote namen uit de fietswereld in de ether waaronder onze Eddy Merckx en Johan Museeuw. De meest populaire episodes zijn de ‘rolling interviews’: gesprekken over fietsen … vanop de fiets.

Volg The Bike Show

FIETSBLOG 4: De fietschick

Het is even zoeken, maar het bestaat: een fietsblog over fietsende vrouwen. Women Who Cycle is er zo één. De blog wordt gerund door de Australische Nicola. Ze schrijft over fietsen … en soms is dat met een vrouwelijke insteek. Je bent een kleine vrouw en je zoekt een mountainbike? Je wil tips & tricks om je fiets makkelijk(er) in en uit de auto te krijgen? Je wil weten of het nog veilig is om zwanger te fietsen? Alle antwoorden lees je op Nicola’s blog!

Volg Women Who Cycle

Tip: wil je advies op maat over kwaliteitsfietsen voor de fietssnob, bakfietsen voor de fietshubby of mountainbikes voor kleine fietschicks? Spring binnen in een van onze iBike fietsenwinkels in Antwerpen. Onze fietsexperts helpen je graag verder!

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *