fbpx

5  fietstrends voor het nieuwe jaar.

We lijsten hieronder vijf fietstrends op die ons fietsend hart alvast sneller doen slaan in 2019. Je bent een doordeweekse fietser, een elektrische fietser of een sportiever fietser? Wel, we hebben trends voor elke tweewieler …

Trend 1: lichte, maar stevige fietsen

Wie dagelijks fietst, wil een topfiets die tegelijkertijd licht en stevig is. Kies in dat geval voor een stadsfiets met een stalen frame zoals de duurzame city bikes van VSF Fahrrad Manufaktur met versnellingen van Shimano.

Trend 2: personaliseerbare fietsen

Daarnaast floreren de personaliseerbare fietsen zoals de Gazelle Miss Grace in het zwart, wit, blauw of roze. Je hebt de fiets van je dromen gevonden, maar wil ‘m graag in een andere kleur? Spring binnen bij je favoriete fietsenwinkel in Antwerpen en we bekijken wat kan.

Trend 3: elektrische vouwfietsen

Ook de populariteit van vouwfietsen blijft stijgen, waardoor er ook meer variatie komt in het aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van een elektrische vouwfiets? Compact én snel! Wil je alles weten over de Brompton Electric die weldra gelanceerd wordt? Schrijf je dan in en we nodigen je weldra uit.

Trend 4: snel, sneller, speed pedelec

De speed pedelec of high speed fiets blijft ook aan populariteit winnen. Je kan er snelheden tot 45 km/u mee halen. Niet vergeten: sinds eind 2018 moet jij je speed pedelec van de eerste generatie laten keuren. Je leest er alles over in het artikel keuring speed pedelec.

Trend 5: compactere mountainbikes

De bouw van sportieve fietsen, zoals sportfietsen en mountainbikes, wordt steeds ingenieuzer. Het wordt pas écht interessant als fietsenbouwers een kruising tussen beide bedenken. Zo heeft de Trek Fuel de lichtheid van een sportfiets evenals carbon wielen, FOX Performance Float vering en Tru Shaft-demper die zo eigen zijn aan een MBT.   

Meer weten over fietsen in 2019?

Al die fietstrends zorgen ervoor dat we ‘anders’ gaan fietsen. Daarover lees je meer in het artikel fietsen in 2019.

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *