fbpx

5 tips als voorbereiding op je fietsreis

Daar is de zomer! Bij de ene staat dat synoniem voor de heilige drievuldigheid: zon, zee en strand. Voor de ander betekent dat: eindelijk meerdere dagen op rij op pad met de fiets. Wat je best meeneemt op zo’n reis, las je al in eerdere blogpost. Deze keer hebben we het over de cruciale voorbereiding. 5 tips!

Kweek conditie

Op reis gaan met de fiets betekent vooral een ding: je zal een beroep moeten doen op je benen. Zorg dat je conditioneel in orde bent en ga voordat je vertrekt regelmatig fietsen. Naar de bakker, het werk en lange afstanden tijdens het weekend. Kies zo veel mogelijk voor de fiets om topfit te zijn.

Bestudeer de route

“Fietsen is fietsen”, sprak een oud vrouwtje ooit tijdens het ter ziele gegane Man Bijt Hond. Al zouden we daar graag een kanttekening bij maken. Leg je een route af langs de afvaart van een rivier? Ga je het hooggebergte in? Blijf je op het asfalt of wenken de onverharde wegen? Bestudeer het parcours grondig en zorg dat je met de best mogelijke fiets, banden en uitrusting vertrekt. 

Herstel je fiets in een handomdraai

We doen een kaarsje branden dat je zonder euvels de reis mag afleggen. Maar als je een lange periode onderweg bent, is de kans op pech niet onbestaand. Om de handige harry in jezelf wakker te schudden, raden we je aan om vooraf je huiswerk te maken. Online zijn er een pak how-to video’s vindbaar. Ook mogelijk: volg een cursus. Of spring eens binnen bij iBike!

Leren uit labels

Fietsen is een ding, maar onderweg wil je natuurlijk ook slapen en jezelf een beetje verfrissen. Deze fietsgezinde communities en toeristische labels helpen je ongetwijfeld op weg om geschikte accomodatie te vinden:

Vergeet de voorpret niet

Deze blogpost is alvast een goed begin. Snuister hierna zeker verder op het net. Ongetwijfeld zijn andere avonturiers je voorgegaan op de route die je wil afleggen. Als je hun blogposts leest of foto’s en video’s bekijkt, krijg je gegarandeerd nog meer zin in de reis. Bovendien hebben ze onderweg misschien lessen geleerd die ook voor jou handig kunnen zijn.

Veel plezier op reis!

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iBike Wilrijk perfect bereikbaar tijdens de werken. Ontdek hoe ...... Dit bericht Sluiten