fbpx

5 tips: sneller en efficient fietsen doe je zo.

Al zeggen we het zelf: er is geen enkel vervoersmiddel dat snelheid, plezier en sportiviteit zo goed combineert als de fiets. Zeker in een drukke stad zorgt je trapper voor de snelste verplaatsing. Wat als… we je vertellen dat er manieren zijn om nog vlotter rond te cruisen? Efficiëntie is daarbij het sleutelwoord. Daarom vijf, euh, snelle tips!

  • Snelle efficiënte tip 1: Je banden hebben lucht nodig.

Hoe harder een band opgepompt is, hoe minder wrijving die veroorzaakt. En al wat wrijving is, is energieverlies. Bovendien gaat een stevig opgepompte band langer mee. Je moest je pomp al uit de kast gehaald hebben!

  • Snelle efficiënte tip 2: Smeer je ketting

We schreven het al eerder: de ketting is het pièce de récistance van je fiets. Zonder ketting geen beweging, want het zijn de tandwieltjes die je trapkracht omzetten in beweging. Hoe gesmeerder je ketting, hoe vlotter de rit.

  • Snelle efficiënte tip 3: Zet je stuur lager

Over deze kunnen we kort zijn. Hoe lager je gepositioneerd zit, hoe minder wind je vangt. En hoe minder hard je dus moet trappen. Sleutelen maar!

  • Snelle tip efficiënte 4: Wees een wieltjeszuiger

Not done in het professionele peloton, maar voor een ritje naar het werk of de winkel is een duwtje in de rug natuurlijk meegenomen. Of beter: een duwtje achter iemands rug. Door in het wiel van je voorganger te fietsen, verbruik je zelf minder energie.

  • Snelle tip efficiënte 5: Kies een strakke outfit

Kledij die fladdert, maar ook té grote fietstassen. Absolute boosdoeners op het vlak van luchtweerstand. Maak het jezelf dus niet moeilijker dan noodzakelijk en schaf een strakke outfit aan. Tegenwoordig zijn die er in alle kleuren en gewichten.

Noot: Snel is fijn, snel is leuk, wanneer het kan. Wees voorzichtig!

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *