fbpx

Actieve mobiliteit: de fiets als speerpunt voor de toekomst

Enkele weken geleden werd weer een belangrijke stap gezet richting duurzame mobiliteit. De Europese milieu- en mobiliteitsministers tekenden in Graz een ambitieuze Green Deal. Groene mobiliteit als speerpunt voor de toekomst: daar kunnen we bij iBike alleen maar blij om zijn. Zeker omdat de elektrische fiets er een prominente plek in krijgt.

Ellenlange files en ongezonde uitlaatgassen, er is al heel wat inkt over gevloeid. Grote én kleine steden promoten daarom steeds meer milieuvriendelijke vervoersmiddelen, zoals de fiets en het openbaar vervoer.

Op de trappers voor een betere mobiliteit

Dit Europese charter moet die transformatie ondersteunen. Binnen 3 jaar – in 2021 – moeten er nieuwe wetten omtrent duurzame, milieuvriendelijke en CO2-neutrale mobiliteit op tafel liggen.

Actieve mobiliteit is trouwens een stokpaardje binnen de nieuwe overeenkomst. Daarom investeren overheden fors in nieuwe transportinfrastructuur voor fietsers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de aanleg van nieuwe fietssnelwegen en de aanleg van nieuwe fietspaden in steden. Deze projecten zouden zelfs voorrang moeten krijgen op nieuwe parkings en wegen.

Maak vandaag al de omslag! Kies voor een andere mobiliteit: spring binnen bij iBike in Antwerpen en ontdek de fiets die je uit de file haalt.

Fietsen: voordelig op alle gebieden

Dat is uiteraard goed nieuws voor de fietsers onder ons. Door deze maatregelen zal het fietsen (fiscaal) gestimuleerd worden en zullen (elektrische) fietsen meer en meer in het straatbeeld verschijnen. Terecht, want de elektrische fiets is – zeker in een prachtstad als Antwerpen – hét alternatief voor de stilstaande auto.

Fiets Antwerpen: ook de haven doet mee

Intussen staan de ontwikkelingen in Antwerpen ook niet stil. Een initiatief dat perfect in lijn ligt met de nieuwe intenties van de Green Deal, is het deelfietsensysteem van het Antwerpse Havenbedrijf. De meer dan duizend werknemers in de Antwerpse haven zouden gebruik kunnen maken van een fietsnetwerk dat aansluit op het openbaar vervoer.

De bedoeling: het havengebied fietsvriendelijk maken en werknemers voor het laatste deel van hun traject laten overstappen op de fiets. Het Antwerpse Havenbedrijf zit hiervoor samen met De Lijn, de NMBS en verschillende bedrijven om het voorstel verder uit te werken.

De elektrische fiets op: iBike neemt het voortouw

Het niets kan toch zo schoon zijn, soms. Want die evolutie sluit perfect aan bij de missie van iBike. Als dé fietsenwinkel in Antwerpen promoten we al jarenlang de fiets – of elektrische fiets – als oplossing voor de verkeersknoop.

Dat doen we niet alleen voor particulieren. Ook bedrijven en ondernemers ondersteunen we hierin. Hoe dat werkt? Dat kan je hier ontdekken. En wat dat oplevert, lees je hier.

iBike: partner in actieve mobiliteit voor bedrijven

Wist je dat we bij iBike én met het netwerk van B2Bike oplossingen op maat aanbieden voor zelfstandigen, kmo’s en grote ondernemingen? Met de juiste fietsvloot schiet het duurzame mobiliteitsplan van je bedrijf aan stevige snelheid uit de startblokken.

De wereld staat niet stil. En iBike ook niet. Ons assortiment evolueert voortdurend, zodat jij de elektrische fiets kan vinden die perfect bij jouw leven past. Kom ‘m vandaag nog ontdekken in één van onze fietsenwinkels in Antwerpen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *