fbpx

Antwerpen fietst op kop volgens mobiliteitsbarometer.

Mobiliteit Antwerpen: Volgens de derde mobiliteitsbarometer van Acerta fietst ondertussen 1 op 3 Antwerpenaren naar het werk. Dat de stad met ‘het vierkant groen’ verkeerslicht uitpakt, is dus geen toeval.

Leuk om te lezen in de mobiliteitsbarometer: “In 2017 deed 35,2% van de werknemers in Antwerpen het traject woon-werk regelmatig met de fiets. Dat is 8,5% meer dan in 2016.” Misschien zit de bedrijfsfiets daar voor iets tussen? Bij steeds meer (Antwerpse) bedrijven kan je naast een bedrijfsauto aanspraak maken op een bedrijfsfiets. Misschien even checken bij je werkgever wat de mogelijkheden zijn?

Mobiliteit Antwerpen: we fietsen vaker en verder

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de gemiddelde afstand tussen woonplaats en job met 2,5 % gestegen in 2017. Van 18,5 kilometer naar net geen 19 kilometer. Zou de stijgende populariteit van de elektrische fiets daar voor iets tussen zitten? Bijna 1 op 2 verkochte fietsen is namelijk een e-bike. De meest verkochte e-bikes zijn standaard elektrische fietsen, maar ook Speed Pedelecs zitten in de lift.

Mobiliteit Antwerpen: fiets en auto vormen team

Ook in de mobiliteitscombinaties blijft de fiets een belangrijke rol spelen. De combinatie fiets-auto blijft het populairst: 9,47 % gebruikt beide. En dat kan op verschillende manieren: door je vouwfiets in de koffer te steken en je auto te parkeren op een van de vele randparkings rond Antwerpen … of door gezwind op een Antwerps Velo’ke te springen.

Wij willen de Antwerpenaren alvast proficiat wensen met hun gemotiveerde fietsbenen. Nog op zoek naar de perfecte fiets om je woon-werk-verkeer te overbruggen? Spring eens binnen bij de beste fietsenwinkel van Antwerpen! 😉

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *