fbpx

Antwerpen telt 8 nieuwe fietstelpunten.

De laatste week van november werd in de Amsterdamstraat, een nieuw fietstelpunt in gebruik genomen. De stad Antwerpen rolde nog zeven andere nieuwe telpunten uit in het permanente fietsmeetnet. Heb jij ze al gespot?

De acht nieuwe meetpunten zijn gelegen op belangrijke fietsroutes: Amsterdamstraat, Kolonel Silvertopstraat, Gerard Le Grellelaan, Turnhoutsepoort, Schijnpoortweg, IJzerlaan (fietsbrug), Jan Van Rijswijcklaan en de Zurenborgbrug. Op die laatste twee locaties worden ook de fietsers op het ringfietspad geteld.

Antwerpse fietsers tellen

Samen met de reeds bestaande fietstelpunten op de Ernest Van Dijckkaai en de Mercatorstraat, zijn er nu in totaal 10 meetpunten actief. Stad Antwerpen rolt het fietsmeetnet verder uit, zodat op alle belangrijke invalswegen en fietsassen permanent kan worden geteld.

Aantal fietsers in Antwerpen

“Meten is weten,” vertelt schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “Door op strategische locaties in en rond de stad permanent fietsers te tellen, kunnen we ons een goed beeld vormen van het aantal fietsers dat dagelijks de stad binnenrijdt. Ook de evolutie van de hoeveelheid fietsers over een bepaalde periode kan via een meetnet makkelijk in kaart gebracht worden.”

Meer weten, meer veiligheid

Verder biedt dit cijfermateriaal heel wat mogelijkheden op het vlak van impactevaluatie van mobiliteitsmaatregelen, het slim afstellen van verkeerslichten, het uitbreiden van de capaciteit van fietspaden, enzovoort.

(Nog) veiliger fietsen?

Zichtbaar op de fiets in donkere dagen

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *