fbpx

Bakfiets kiezen? Zo vind je het model dat bij je past

Antwerpen telt steeds meer fietsers … en misschien komt dat door de bakfiets. Steeds meer ouders verkiezen de bakfiets boven de auto om korte afstanden af te leggen, bijvoorbeeld naar school en weer terug. Maar hoe vind je de bakfiets die bij jou, je gezin en je route past? Een bakfiets kiezen doe je zo: drie tips!

Bakfiets kiezen: met 2 of 3 wielen?

Tweewielers bieden veel comfort. Ze zijn licht, smal en je kan er snel mee fietsen. Een tweewieler is wel iets minder stabiel in de bochten en tijdens het laden & lossen van je kinderen of je boodschappen. Zorg daarom voor een goede, brede standaard. Je zoekt eerder een bakfiets met een hele ruime bak, waarmee je makkelijk je evenwicht behoudt en niet perse de snelste wil zijn? Kies dan voor een bakfiets met drie wielen!

Bakfiets kiezen: een meesturende bak.

De meeste bakfietsen met drie wielen hebben een meesturende bak. Als je voor een bakfiets met een meesturende bak kiest, zijn de bak, het stuur en de voorwielen direct met elkaar verbonden. De bak draait dus mee tijdens het sturen, waardoor het fietsen iets zwaarder kan aanvoelen. Liever licht en gezwind je bocht nemen? Kies dan voor een fiets met een bak en de wielen die afzonderlijk draaien. Tip: wil je dat verschil aan den lijve ondervinden? Spring binnen in een onze winkel in Antwerpen en maak een testrit! Zo kan je ook meteen de broodnodige remmen, versnellingen en stuurdemping van de bakfiets van je keuze testen.

Bakfiets kiezen: e-bakfiets veilig?

Met de e-bike naar school? Een goed idee. Met de e-bakfiets naar school? Ook een goed idee als je kids wat kleiner zijn. Je raakt nog vlotter op je bestemming. En dat zonder files! Volgens sommigen zou een elektrische bakfiets niet veilig zijn, maar niets is minder waar als je op voorhand enkele testritjes maakt, de verkeersregels in acht neemt en je bakfiets goed onderhoudt. Zowel de remmen als het trapmechanisme en de banden slijten sneller door het extra gewicht dan bij een gewone fiets. Tijdig onderhoud is dus de boodschap.

Bij iBike Antwerpen verdelen we meer dan 30 bakfietsen en elektrische bakfietsen van verschillende merken: Douze, Gazelle, Riese und Müller, Nihola, TrioBike, Urban Arrow en Winther. De Urban Arrow Family is één van onze populairste modellen. 

Tagged