bakfietsfestival

Bakfietsfestival & Cargobikefestival

iBike en B2Bike organiseren op zondag 6 en maandag 7 mei het allereerste Antwerpse Bakfiets- & Cargobike festival.

Het wordt een gezellige ontmoetingsplaats voor leveranciers van en geïnteresseerden in bakfietsen en cargobikes. Doel is de mogelijkheden van deze fiets beter te leren kennen en zo makkelijker de mogelijke toepasbaarheid ervan te ontdekken. Uiteraard kan je er proefritten maken en met gebruikers ervaringen uitwisselen.

Twee doelgroepen

Doel is om enerzijds (groot)ouders van jonge kinderen te informeren over alle mogelijkheden van een bakfiets als mogelijk alternatief voor de (2de) auto om zich zo vlotter te verplaatsen in en rond onze stad.

Om diezelfde reden ontdekken ook bedrijven de bakfiets, noemt het gerust een Cargobike.
Koerierdiensten als ASX-Ibeco en Oovelo maakten reeds de switch naar de elektrische cargobike. Grotere koeriers als DHL en UPS, maar ook Bpost, gebruiken bakfietsen om in Antwerpen-Centrum de laatste kilometers af te leggen. Gemeenten geven medewerkers van de groendiensten bakfietsen. Een kapster aan huis of een loodgieter met een bakfiets zijn nog redelijk onwennig. Tal van beroepen hebben de cargobike nog niet omarmd. Er zijn nog erg veel opportuniteiten. Het bezorgen van morgen al er steevast anders uitzien.

Elektrisch is de standaard

Elektrische bakfietsen en e-cargobikes zijn bijna de standaard geworden. Wie voor de bakfiets kiest uit milieu-overwegingen is bereid om te trappen. Mensen die comfort zoeken en makkelijk door de stad willen rijden, zijn niet meer bereid om hard te trappen. En economisch gezien moet het uiteraard ook renderen.

Exposanten

Fietsmerken van kwaliteitsvolle bakfietsen en cargobikes mét service & hersteldienst in Antwerpen zullen vertegenwoordigd zijn met verschillende demomodellen. Proefritten maken, is uiteraard mogelijk. Op de website van het festival vind je alle aanwezige merken.

Fietsenwinkels iBike en Bakfietskarinfo zullen er ook zijn. Immers, je bolide dient ook onderhouden te worden. Met hun sterke regionale Antwerpse aanwezigheid kunnen zij hier alvast garant voor staan. Hun experten kunnen over de merken heen het juiste advies geven en ervaringen van klanten delen.

B2Bike, fietsen voor bedrijven, zorgt voor info mbt fietsplannen, leasing van cargobikes. Met hun netwerk van meer dan 40 lokale fietshandelaars, garanderen zij een lokale service in Vlaanderen en net over de Nederlandse grens.

Locatie

CadX aan de Kattendijkdok-Oostkaai tussen Bar Paniek en de Londenbrug is een unieke locatie om zowel bedrijven als gezinnen te ontvangen. Makkelijk bereikbaar, vooral met de fiets. We voorzien een bewaakte parking voor fietsen.

Programma

Zondag 6 mei 2018 van 10u-18u voor gezinnen en bedrijven die de bakfiets en cargobike willen ontdekken.

Maandag 7 mei 2018 van 9u-12u specifiek voor bedrijven die de mogelijkheden van de cargobike willen ontdekken.

Alle info op de website van het festival https://www.bakfietsfestival.be/ of hun Facebook pagina.

 

Jos Sluijsmans 

Met de steun van oa Urban Arrow

 

 

 

Tagged ,

2 thoughts on “Bakfietsfestival & Cargobikefestival

 1. Moglijkheden boor bedrijven. We zOuden een mTb aankOpen zijn er b2b gomiles hiervoor?

  1. Beste,

   Dank voor uw vraag via de iBike website!

   Wij werken met http://www.b2bike.be voor al onze klanten die meerder fietsen wille leasen of aankopen om deze aankoop en onderhoud van A tot Z vlot te laten verlopen

   Indien het 1 fiets betreft aangekocht met een BTW nummer kan je deze beste via fiscale weg agschrijven aan 120% wat nog steeds het voordeligste zal zijn.

   Laat u gerust weten of wij u hierbij een beetje verder op weg hebben geholpen.

   Met sportieve groeten,

   Het iBike-Team

   Dominic

Reageren niet mogelijk