fbpx

Bikes en pigs

Wat hebben stenen varkens en fietsen gemeen?

Niks eigenlijk. Of toch? In drie van onze winkels kan je een stenen varken vinden. Tijdelijk althans want deze varkens worden geveild voor het goede doel. iBike steunt nl Pig for Life van De Warmste Week.warmste week

“We leerden Casa di Mauro enige tijd geleden kennen doordat ze enkele tandems kochten bij ons” zegt Marc Groven, eigenaar van iBike. “Een tandem verkoop je niet elke dag en dus wilden we meer weten over het precieze gebruik ervan. Zo leerden wij het prachtige initiatief Casa di Mauro kennen.”

Leefboerderij Casa di Mauro

Leefboerderij Casa di Mauro biedt een thuis aan negen volwassenen met een beperking. Maar net zoals zo vele soortgelijke initiatieven, is ook deze vzw afhankelijk van giften. Jaarlijks hebben ze zo’n 15.000 euro nodig om de bewoners een zinvolle dagbesteding te kunnen geven. Met hun beperkt inkomen kunnen ze niet alles aan de bewoners doorrekenen. Lieve Debaillie startte de vzw vijf jaar geleden op samen met Petra Nonneman. De Warmste Week van Studio Brussel is een ideaal moment om de kas te spijzen. Vorig jaar konden ze 7.800 euro ontvangen, het jaar daarvoor zelfs 25.000 euro. Om deze keer opnieuw wat geld in het laatje te krijgen, hebben ze nu voor het eerst de veilingactie Pig for Life opgestart.

Waarom dit goed doel?

Het is een knap initiatief van 2 vrouwen met een groot hart die zeker extra steun verdienen. Het is een privé initiatief zonder steun van de overheid. Zij zijn nog altijd afhankelijk van giften om een zinvolle dagbesteding te geven aan BUITENGEWONE MENSEN. Met de Warmste Week steken we ze een warm hart onder de riem en moedigen we ze aan om dit pracht project verder te zetten en andere ouders te motiveren en te steunen met zo’n privé projecten op te starten. Want dit is de toekomst in de gehandicapten sector, de woonprojecten voor deze buitengewone mensen.

Stenen varkens

46 kunstenaars, schilders, artiesten, creatievelingen hebben een stenen varken (+/- 35 cm) bewerkt en beschilderd. 46 Kunstenaars vanuit heel Vlaanderen, met zeer verschillende achtergronden. Deze varkens worden eerste tentoongesteld op verschillende ‘publieke plekken’ om nadien te verhuizen naar de veilingplaats.

Axel Daeseleire

Vijftig kunstenaars zijn aan de slag gegaan met een stenen varken van 40 op 25 centimeter – een knipoog naar Charlotte en Bernadette, de twee varkens van Casa di Mauro zelf. Allemaal hebben ze op hun eigen creatieve manier de varkens versierd en bewerkt. Onder meer tattoo-artist Jan Hens, etster Hilde van den Heuvel, juwelenontwerpster Danielle Goffa en beeldhouwster Olivia Van Impe deden mee. Ook ADAMAVA, een Antwerps kunstcollectief met Axel Daeseleire, heeft één van de varkens onder handen genomen. Het is super knap dat al die mensen bereid waren om mee te werken.

Brouwerij De Koninck

In november worden de kunstwerken op enkele strategische plekken, zoals bij het kapsalon Pascal van Loenhout in Antwerpen, bij iBike in Wilrijk, Antwerpen en Brasschaat en bij de Viswinkel van Schilde. Eind november verhuizen al de varkens naar Brouwerij De Koninck en worden ze daar tentoongesteld. Daar zal op dinsdag 17 december 2019 om 19.30 uur ook de definitieve veiling en toewijzing plaatsvinden. Wie zeker een van de stenen varkens in huis wil én tegelijk zijn goed hart wil tonen, moet daar dus best aanwezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *