fbpx

Bosch ebike motoren

De Bosch-accu’s zijn een efficiënte energiebron met een groot uithoudingsvermogen – en de modernste eBike-accu’s op de markt. Ze combineren enorme reikwijdtes, een lange levensduur en gering gewicht met ergonomisch design en bedieningsgemak. De hoogwaardige lithium-ion-accu’s zijn met een battery management system uitgerust, dat mogelijke storingsbronnen herkent en de cellen beschermt tegen overbelasting. De DualBattery is perfect voor toerfietsers, langeafstandsforenzen of fietsers met bepakking. De combinatie van twee Bosch-accu’s levert tot 1.000 wattuur.

Voorsprong van Bosch-accu’s

Geen memory-effect

De Bosch-accu’s met lithium-ion-cellen kunnen onafhankelijk van hun laadniveau op elk moment willekeurig kort worden geladen. Het onderbreken van de laadprocedure is niet schadelijk voor de accu. Volledige ontlading is niet nodig.

Zeer geringe zelfontlading

Zelfs na langere opslag, bijvoorbeeld tijdens de winter, kan de eBike weer worden gebruikt zonder dat de accu opnieuw moet worden opgeladen. Bosch-accu’s hoeven na een lange pauze dus niet te worden nageladen. Voor een langere opslag wordt een laadtoestand geadviseerd van ca. 30 tot 60%.

Lange levensduur

De Bosch-accu’s zijn gemaakt voor veel tochten, kilometers en dienstjaren. Het intelligente, elektronische battery management system (BMS) beschermt lithium-ion-accu’s tegen te hoge temperaturen, overbelasting en volledige ontlading. Het BMS controleert daarbij elke afzonderlijke cel, waardoor de accu nog langer meegaat. De periode tussen het eerste gebruik en vervanging van een Bosch-accu wordt daardoor gemaximaliseerd.

Verschillende accu’s

bosch ebike

Powerpack 300

De PowerPack 300 is de betrouwbare en duurzame energieopslag zonder memory-effect en met minimale zelfontlading. Ingebouwd als frameaccu zit de PowerPack dicht bij het zwaartepunt van uw eBike en zorgt deze voor meer stabiliteit. Bij fietsen met een lage opstap wordt de variant als bagagedrageraccu toegepast. Ongeacht waar de accu’s zijn bevestigd – het verwijderen en laden van de accu aan het dichtstbijzijnde stopcontact werkt heel eenvoudig. De PowerPack 300 is als frame- en als bagagedrageraccu verkrijgbaar voor alle productlijnen. Als bagagedrageraccu is de PowerPack 300 alleen in combinatie met de Active Line en Active Line Plus verkrijgbaar.

·       Oplaadtijd

o   Compact charger 5u voor 100% oplading

o   Standaard charger 2.5u voor 100% oplading

Powerpack 400

Of u nu op bezoek gaat bij vrienden, een tocht door de natuur maakt in de frisse lucht of bestellingen bezorgt met de eBike: De PowerPack 400 levert de benodigde energie. De lichte lithium-ion-accu kan eenvoudig worden in- en uitgebouwd of gemakkelijk via het oplaadcontact op de eBike worden geladen. Dankzij zijn duurzaamheid, het ergonomische design en het bedieningsgemak is de PowerPack 400 een betrouwbare en krachtige metgezel. De PowerPack 400 is als frame- en als bagagedrageraccu verkrijgbaar voor alle productlijnen.

Oplaadtijd
Compact charger 6.5u voor 100% oplading
Standaard charger 3.5u voor 100% oplading

Powerpack 500

De Bosch PowerPack 500 is bij gelijke afmetingen nauwelijks zwaarder dan de PowerPack 400 en maakt grotere actieradiussen mogelijk. Om half op te laden heeft de lithium-ion-accu ongeveer twee uur nodig, volledig opgeladen is de PowerPack 500 in ca. 4,5 uur met de Bosch Standard Charger. Onder gunstige omstandigheden zijn met één lading en de Performance Line Cruise in de mix tochten tot 90 kilometer mogelijk. De PowerPack 500 is voor alle productlijnen als frame- en als bagagedrageraccu verkrijgbaar.

Oplaadtijd
Compact charger 7.5u voor 100% oplading
Standaard charger 4.5u voor 100% oplading

Powertube 500

Met de PowerTube 500 biedt Bosch een optimaal in het fietsframe te integreren accu, die horizontaal of verticaal kan worden gemonteerd. Het minimalistische design biedt fietsfabrikanten nieuwe mogelijkheden voor de integratie in het frame. De accu is niet zichtbaar en wordt bovendien perfect beschermd door het frame. Via een comfortfunctie komt de accu bij het openmaken circa 2 cm uit het frame, zodat deze beter kan worden vastgepakt. Zo wordt de accu optimaal beschermd door het frame en een veiligheidsmechanisme voorkomt dat de accu eruit valt. Uitsparingen aan de bovenzijde zijn geschikt voor het aanbrengen van bidonhouders of designpanelen.

Oplaadtijd
Compact charger 7.5u voor 100% oplading
Standaard charger 4.5u voor 100% oplading

DualBattery

DualBattery is de perfecte oplossing voor toerfietsers, langeafstandsforenzen, fietsers met bagage of eMountainbikers. De combinatie van twee Bosch-accu’s levert tot 1.000 wattuur en kan worden samengesteld uit willekeurige accucombinaties van vrijwel alle fabrikanten. Het systeem schakelt bij het laden en ontladen intelligent over tussen de beide accu’s. DualBattery is niet mogelijk in combinatie met een PowerPack 300.

Oplaadtijd
Compact charger 15u voor 100% oplading
Standaard charger 9u voor 100% oplading

Highlights

Uitstekende accu-effiëntie

Voor uw optimale rijplezier hebben de lithioion-Powerpacks aantoonbaar de hoogste energiedichtheid bij de kleinste afmetingen en het laagste gewicht op de markt.

Eenvoudig en snel op te laden.

Oplaadtijden en levensduur

Langdurige kracht

De laadduur is afhankelijk van de capaciteit van de accu en de charger: met de Standard Charger heeft de PowerPack 300 voor een halve lading circa een uur, de PowerPack 400 circa 1,5 uur en de PowerTube 500, net zoals de PowerPack 500, rond de twee uur nodig. Een lege PowerPack 300 is binnen slechts 2,5 uur volledig opgeladen. Een PowerPack 400 heeft daarvoor 3,5 uur nodig en de PowerTube 500 en de PowerPack 500 hebben 4,5 uur nodig. Eén laadcyclus betekent volledig opladen met één enkele lading of meerdere deelladingen. De levensduur van de Bosch-accu’s wordt vooral beïnvloed door de aard en duur van het gebruik. Net als elke lithium-ion-accu veroudert ook een Bosch-accu op natuurlijke wijze, zelfs wanneer deze niet wordt gebruikt.

Factoren die de levensduur verkorten

  • Intensief gebruik
  • Opslag bij meer dan 30 °C omgevingstemperatuur
  • Langdurige opslag in volledig volle of volledig lege toestand
  • Parkeren van de eBike in de felle zon

Factoren met een positief effect op de levensduur

  • Geringe belasting
  • Opslag bij een temperatuur tussen 0 en 20 °C
  • Opslag in een ca. 30 tot 60% opgeladen toestand