fbpx

Bosch ebike motoren en accu’s

eBikes met Bosch-aandrijving – een succesmodel

De eBike heeft ons mobiliteitsgedrag vleugels gegeven en is een van de meest duurzame en gezonde vervoermiddelen van onze tijd. Met positieve gevolgen voor onze gezondheid, het milieu en de samenleving. De innovatieve aandrijvingssystemen van Bosch bieden hiervoor de beste prestaties en kwaliteit. De modernste componenten en de enorme ontwerpvrijheid van de motoren, accu’s en displays vormen de basis voor een rijk aanbod van de fietsfabrikanten, ongeacht of het om een eMountainbike, eTrekking-, eCity- of eCargobike gaat. Ervaar het verschil – Feel the Flow!

De ideale aandrijving voor elke toepassing: stad, platteland, toertochten of bergen

Harmonieus of krachtig? Het belangrijkste is dat het natuurlijk aanvoelt. Het Bosch-rijgevoel geeft je een unieke eBike-belevenis. Drie sensoren meten meer dan 1.000 keer per seconde de trapkracht, trapfrequentie en snelheid. Dit maakt een organisch samenspel tussen jou en je eBike mogelijk.

Een dreamteam

De motor of zo je wilt de drive unit vormt het hart van de eBike. Dit geldt voor Bosch: de kracht komt vanuit het midden – daarom bieden wij zonder uitzondering middenmotoren aan. Of het nu gaat om een bakfiets voor dagelijks gebruik of een mountainbike op onverharde wegen, het vermogen van het aandrijvingssysteem laat zich altijd optimaal doseren. Het startrijgedrag varieert van harmonisch-behendig tot sportief, er zijn vier ondersteuningsniveaus van 40 tot 400 procent voor uw trapondersteuning beschikbaar. Het nodige vermogen wordt geleverd door krachtige Bosch lithium-ion-accu’s. Pluspunt: De compacte PowerPacks zijn onopvallend en niet zwaar! De slanke PowerTube-accu’s verdwijnen elegant in het eBike-frame. Een eBike-display van Bosch op het stuur vervolledigt het aandrijvingssysteem. De robuuste displays van de Purion, Intuvia, Kiox, Nyon, SmartphoneHub en COBI.Bike tonen in één oogopslag alle belangrijke rijgegevens zoals snelheid, accustatus en actieradius. Het netwerknavigatiesysteem Nyon berekent zelfs het calorieverbruik.

Intelligentie aan het stuur

De SmartphoneHub maakt van de eBike een volledig verbonden eBike en onderdeel van het digitale leven: met actuele weersvoorspellingen voor een droge fietstocht door de natuur, of voor fitnesstracking op een trainingsrondje en muziek streamen voor de perfecte soundtrack. Dankzij de smartphone en de COBI.Bike App wordt de SmartphoneHub een slimme bedieningscentrale, die navigeert, activiteiten registreert en met andere diensten kan worden verbonden – een grote stap op weg naar Connected Biking. Ook zonder smartphone kan de eBike starten en rijden. Het in de SmartphoneHub geïntegreerde display toont de belangrijkste rijgegevens. Daarmee blijven eBikers altijd flexibel – waar de rit ook heen gaat.

PowerPacks, PowerTubes of DualBattery?

Accu’s van Bosch zijn een efficiënte energiebron met een groot uithoudingsvermogen. Dankzij hun enorme reikwijdte, lange levensduur en intelligente battery management system behoren de lithium-ion-accu’s van Bosch tot de modernste op de markt. De eBike-accu’s van Bosch combineren een laag gewicht met ergonomisch design en bedieningsgemak. Het battery management system van de hoogwaardige lithium-ion-accu’s herkent mogelijke storingsbronnen en beschermt de cellen tegen overbelasting. Voor alle eisen en elk type eBike is er een passende accu, variërend van bagagedragervariant en frameaccu tot inbouwoplossing. De DualBattery is perfect voor toerfietsers, langeafstandsforenzen en fietskoeriers.

De combinatie van twee Bosch-accu’s levert tot 1.250 wattuur.

Drie accu posities

De volledig in het fietsframe integreerbare PowerTube kan in een breed scala aan fietsframes worden ingebouwd en is vanaf de buitenkant niet zichtbaar. Als frameaccu bevindt de PowerPack zich heel dicht bij het zwaartepunt van de fiets, wat een positief effect op het rijgedrag heeft. Als bagagedragervariant is de PowerPack vaak te vinden bij fietsen met een lage opstap, waarmee u in alle vrijheid kunt op- en afstappen.