fbpx
Brompton

Brexit Brompton? Helemaal niet!

Wil je niks meer horen over de Brexit? Begrijpelijk. Nochtans beroert de Brexit ook de fietsenwereld. Afgelopende week bracht het VRT-Journaal een reportage over Brompton. De beroemde vouwfietsen die in Londen gemaakt worden. Naar aanleiding hiervan reageerden heel wat verontruste klanten.

Het juiste verhaal

Nagenoeg de hele reportage is gestoeld op veronderstellingen. VRT heeft zich dan ook niet gebaseerd op informatie van Brompton zelf.
Deze quote klopt dus niet.

De onduidelijkheid rond de brexit zorgt ook voor onzekerheid bij de producent van Brompton, de vouwfiets heilig verklaard door menig pendelaar. Na een harde brexit zou het wel eens kunnen dat de Londense vouwfiets een pak duurder wordt. Ook de levertijd is niet bekend.

Google en Brompton

De VRT-reportage had voor iBike een positieve zijde: de bezoekersaantallen op onze website schoten tijdens het Journaal gigantisch de hoogte in. Met een ruime voorraad aan courante modellen en de Brompton Electric zijn we dan ook klaar om snel te reageren op elke vraag van klanten.

Géén productiestop!

De productie loopt gewoon door, ongeacht de uitkomst van de Brexit-onderhandelingen. Er zijn dus geen annulaties of vertragingen. In tegendeel zelfs, Brompton kocht onderdelen aan voor £1.000.000 om zo flexibel te kunnen omgaan met elk Brexit-scenario.

Een dalende verkoop?

Een dalende verkoop wordt krachtig ontkend door Brompton. 2018 was het meest succesvolle jaar ooit voor Brompton en 2019 is nog beter van start gegaan. De lancering van de langverwachte Brompton Electric zal zeker voor een extra stimulans zorgen. Bij iBike bevestigen we deze evolutie. In onze 8 winkels, en in het bijzonder in onze Vouwfietsenwinkel op het Eilandje krijgen we dagelijks enthousiaste klanten over de vloer.

Prijsstijgingen

Eventuele prijsstijgingen zijn momenteel niet aan de orde. Mogelijke invoerheffingen hangen af van het akkoord dat uiteindelijk uit de bus zal komen. Hoe dan ook zullen klanten die een lopend order hebben, hier geen invloed van ondervinden. Stellen dat de prijzen met 14% zullen stijgen, is momenteel dan ook erg voorbarig.

Persconferentie door Brompton

Brompton poogt hun standpunt de komende weken duidelijk en correct weer te geven.

Brompton logo

Verscheen er een nieuwsartikel op VRT nieuws met speculaties rondom de Brexit. Helaas bevat het artikel enkele onwaarheden die tot onrust bij consumenten en dealers hebben geleid. Brompton is bezig om de berichtgevers te benaderen om de situatie te bespreken. Pas als Brompton volledige helderheid heeft over de Brexit zullen wij u uitgebreid informeren over onze- en uw situatie in de samenwerking.

Fiets Innovatie Awards 2019

De Brompton Electric is dit jaar de winnaar geworden van de Fiets Innovatie Awards 2019 van RAI Vereniging. Dat werd bekend gemaakt tijdens de opening van Bike MOTION Benelux en E-Bike Xperience 1-3 maart jongstleden.

Juryrapport: “De jury heeft veel waardering voor de wijze waarop de Brompton is uitgerust met elektrische trapondersteuning. Met name de plaats waar de accu gemonteerd is en de eenvoudige wijze waarop deze verwijderd en los meegenomen kan worden. Alles is gericht op het handhaven van het gebruiksgemak van een opvouwbare fiets. Voorzieningen zoals Bluetooth communicatie met een smartphone, USB laadpoort en automatische verlichting completeren dat beeld.”

De Fiets Innovatie Awards zijn door RAI Vereniging in het leven geroepen om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. Daarnaast wil RAI Vereniging extra aandacht vestigen op het belang van deze innovaties voor de ontwikkeling van de fietsbranche. De Fiets Innovatie Awards werden dit jaar voor de 14e keer uitgereikt.

2 thoughts on “Brexit Brompton? Helemaal niet!

 1. goeiedag,

  vandaag zondag ,voor jullie vitrine vlakbij mas staan kijken
  ben op zoek naar elektrische plooifiets, bromtom is een optie, doch het merk “velo”met ingebouwde motor in achterwiel maakte mij curieus, ik vind deze niet op jullie site …

  1. Beste Wim, je stelde hierover ook een vraag via onze site. We contacteren je zo snel mogelijk.
   Groet,
   Koen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *