fbpx

Brompton Electric: hij is er!

Brompton Electric wint ‘Fiets Innovatie Award 2019’

De jury heeft veel waardering voor de wijze waarop de Brompton is uitgerust met elektrische trapondersteuning. Met name de plaats waar de accu gemonteerd is en de eenvoudige wijze waarop deze verwijderd en los meegenomen kan worden. Alles is gericht op het handhaven van het gebruiksgemak van een opvouwbare fiets. Voorzieningen zoals Bluetooth communicatie met een smartphone, USB laadpoort en automatische verlichting completeren dat beeld.”

Wat is een Brompton vouwfiets?

Brompton is hét icoon binnen het segment van de vouwfietsen. Alle Brompton vouwfietsen worden ontwikkeld én geproduceerd in Londen. De Brompton werd ontworpen als een product om de vrijheid en onafhankelijkheid van mensen te vergroten.  Deze visie is nog steeds de rode draad in alles wat Brompton ontwerpt. Een Brompton vouwfiets rijdt fantastisch en vouwt snel en compact op. Het is één van de meest verkochte vouwfietsen in Antwerpen. Met een vouwfiets geraak je overal. Brompton heeft nu een elektrische variant.

Revolutionair concept

Brompton is een top kwaliteitsspeler en pakt daarom uit met een nieuw concept: de batterij van de electric Brompton zit in een aparte tas die je vooraan aan je Brompton bevestigt en dus eerst afneemt alvorens je de Brompton opvouwt. Handig gezien. Het opvouwen en de compactheid blijft dus exact hetzelfde als bij een ‘gewone’ Brompton. Dit alles maakt de ‘Electric’ minder zwaar dan de huidige generatie elektrische vouwfietsen van andere merken. De “electric” weegt ongeveer 17kg (tov 13,5kg) maar doordat de batterij makkelijk afneembaar is, daalt het ‘plooigewicht’ met enkele kilo’s.

iBike vouwfietsenwinkel

Zeker omdat iBike de enige vouwfietsenwinkel in België heeft, lanceerden we als eerste deze Brompton in Antwerpen. Wil je uitgenodigd worden voor een testrit? Laat dan even je naam en mailadres achter. We informeren je dan graag vrijblijvend.

Brompton Electric: écht nodig?

Laat je echter goed adviseren: Waarom heb je een vouwfiets nodig die elektrisch aangedreven wordt? Wanneer ga je die gebruiken? Heb ik voor een korte afstand echt ondersteuning nodig? Wat met het onvermijdelijke extra gewicht? Voor velen is de klassieke Brompton nog steeds de meest ideale oplossing om die laatste km’s te pendelen. Licht in gewicht, wendbaar en uiterst duurzaam. Met je Brompton op de trein, je Brompton in de koffer van je auto, in de locker op je werk, … Uiteraard is het zwaarder (bergop) fietsen in Brussel dan in Antwerpen en wanneer de wind hard blaast langs het kanaal is het ook fijn als je die extra ondersteuning krijgt. Zijn er alternatieven bij andere spelers als Tern en Birdy?

Lees alle specificaties van de Brompton Electric

brompton electric antwerpen

Meest sublieme elektrische vouwfiets

Deze Brompton Electric zal een unieke plaats innemen in het groeiende assortiment aan vouwfietsen. Deze Brompton zal snel de markt van commuters veroveren waarbij het deel uit hun ketenmobiliteit net iets groter wordt. Parkeren aan de rand van de stad, je Brompton Electric openvouwen en nog even een stukje fietsostrade tot aan je bestemming? Dat kan nu perfect!

brompton electric

 

 

Lees alle productspecificaties

 

Lees de beoordeling van de Brompton Electric door Vivocyclo

Tagged

11 thoughts on “Brompton Electric: hij is er!

 1. Ik wens een electr. VouwFiets

  1. Spring je eens binnen in onze vouwfietsenwinkel op ’t Eilandje of kijk je al eens op https://www.ibike.be/vouwfiets/?

 2. Hoe kan de elektrische Brompton geplaats worden in de verschillende treinen van de NMBS. Tussen de ruggen van de stoelen? op het bagagaerek? Of alleen in de fietswagon?

  1. Dikwijls kun je je fiets opbergen tussen de zetels, afhankelijk model van trein. gratis fiets vervoer

 3. aan de afmetingen is niets veranderd en past perfect tussen de zetels, en mag nog steets gratis mee!
  Groet,
  ibike

 4. Beste wat is het geWicht van deze fiets, incl. batterij?

  Kan er vooraan een grote winkeltas gemonteerd worden, of is dit niet langer mogelijk gezien de batterij… indien niet, zijn er alternative oplossingen?

  Kostprijs, verschillende modellen?

  1. Beste Youssef,

   Vooreerst dank voor je vraag en interesse via iBike!

   De fiets inclusief batterij moet je op ongeveer 16kg rekenen afhankelijk van het gekozen model.
   Er zijn twee type tassen mogelijk waarbij één model groter is dan de standaard tas via deze link kan je in de afbeeldingen makkelijk de verschillen zien.

   Hieronder twee links naar de twee modellen met alle specificaties en prijzen bij

   https://www.ibike.be/fietsen/elektrische-fietsen/brompton-electric-2speed/

   https://www.ibike.be/fietsen/elektrische-fietsen/brompton-electric-6speed/

   Laat gerust weten of u bij deze al verder op weg bent geholpen, anders horen wij dit natuurlijk graag!

   Met vriendelijke groeten,

   Het iBike-Team
   Dominic

 5. Heeft u enig idee hoe de batterij zou kunnen vastgezet worden op de fiets op een beveiligde manier? (Ik heb het Niet over de fiets in opgevouwen toestand). Voorbeeld: fiets in stalling vast zetten terwijl je boodschappen/terrasje doet. De batterij kan er dan nog steeds simpelweg uitgeklikt worden, en dat wil je natuurlijk niet. M.i. een conceptuele fout… Kan een doe-het-zelVer iets van beveiliging in elkaar klussen ?

  1. Beste Piet,

   Dank voor je vraag via onze website!
   Brompton heeft geen slot voorzien daar het concept er eigenlijk net uit bestaat de batterij steeds met de draagriem mee te nemen zodoende de fiets helemaal niet aantrekkelijk is om gestolen te worden daar men enkel een batterij kan aanschaffen als deze samen met het framenummer van de fiets wordt geregistreerd.
   Wij geven evenwel je goede tip door aan Brompton
   Laat u gerust weten of u met deze reactie al verder kan in het vinden naar jouw meest geschikte mobiliteit oplossing.

   Met vriendelijke groeten,

   Het iBike-Team

 6. Kan een gewone Brompton omgebouwd worDen tot een elektrische ?

  1. Beste Roel,

   Deze kunnen niet conform omgebouwd worden daar de Brompton Electric enkele aanpassingen heeft aan het frame zoals een versterkte stuurbuis en een aanpassing in het voorste scharnier. Ook geeft Brompton dit systeem niet vrij voor losse montage.

   U kan zeker onze vouwfietsenwinkel eens bezoeken en met onze specialist ter zake kijken naar andere piste’s indien gewenst.

   Met vriendelijke groeten,

   Het iBike-Team
   Dominic

Reageren niet mogelijk