Brompton Electric: revolutionair concept

Wat is een Brompton vouwfiets?

Brompton is hét icoon binnen het segment van de vouwfietsen. Alle Brompton vouwfietsen worden ontwikkeld én geproduceerd in Londen. De Brompton werd ontworpen als een product om de vrijheid en onafhankelijkheid van mensen te vergroten.  Deze visie is nog steeds de rode draad in alles wat Brompton ontwerpt. Een Brompton vouwfiets rijdt fantatisch en vouwt snel en compact op. Het is één van de meest verkochte vouwfietsen in Antwerpen. Met een vouwfiets geraak je overal. Brompton komt nu met hun Brompton electric.

Wij geloven dat de klassieke Brompton nog steeds de meest ideale oplossing is om die laatste km’s af te pendelen. Licht in gewicht, wendbaar en uiterst duurzaam. Met je Brompton op de trein, je Brompton in de koffer van je auto, in de locker op je werk, …
Het concept heeft zich al meer dan jaren, voor miljoenen trotse eigenaars, bewezen.

Echter, de vraag voor een electrische Brompton werd de laatste jaren groter en groter en binnenkort komt Brompton eindelijk met hun elektrische model.

Brompton electric

Al een hele tijd kondigt Brompton hun elektrische versie aan. Velen kijken ernaar uit om de elektrische versie te beoordelen. De productie verliep niet van een leien dakje. Brompton is erg gesteld op het leveren van kwaliteit en het ontwerp mocht enkel in productie gaan als het perfect was.

Stel echter eerst even deze vraag: Waarom heb je een vouwfiets nodig die elektrisch aangedreven wordt? Wanneer ga je die gebruiken? Heb ik voor een korte afstand echt ondersteuning nodig? Wat met het onvermijdelijke extra gewicht? Uiteraard is het zwaarder (bergop) fietsen in Brussel dan in Antwerpen en wanneer de wind hard blaast langs het kanaal is het ook fijn als je die extra ondersteuning krijgt.

Zijn er alternatieven bij andere spelers als Tern en Birdy?

Vele Brompton eigenaars blijven trouw aan hun ‘Brommie’ en is het voor vele van hen interessant om een electrische Brompton aan te schaffen.

Revolutionair concept

Brompton is een top kwaliteitsspeler en pakt daarom uit met een nieuw concept: de batterij van de electric Brompton zit in een aparte tas die je vooraan aan je Brompton bevestigt en dus eerst afneemt alvorens je de Brompton opvouwt. Handig gezien. Het opvouwen en de compactheid blijft dus excact hetzelfde als bij een ‘gewone’ Brompton. Dit alles maakt de ‘Electric’ minder zwaar dan de huidige generatie electrische vouwfietsen van andere merken. De electric weegt ongeveer 17kg (tov 13,5kg) maar doordat de batterij makkelijk afneembaar is, daalt het ‘plooigewicht’ met enkele kilo’s.

brompton electric

Rijgedrag en bereik

Met de Brompton electric zou je ongeveer een actieradius tussen 30 en 60 km kunnen afleggen. Ideaal voor de lange stedelijke verbindingen. Doordachte technologieën (voorwielmoter in samenwerking met Mercedes Formule 1) en een steviger frame garanderen een subliem rijgedrag.

Meest sublieme elektrische vouwfiets

We verwachten dat deze Electric Brompton een unieke plaats zal innemen in het groeiende assortiment aan vouwfietsen. Brompton zal snel de markt van commuters veroveren waarbij het deel uit hun ketenmobiliteit net iets groter is. Parkeren aan de rand van de stad, je Brompton electric openvouwen en nog even een stukje fietsostrade tot aan je bestemming? Dat kan perfect!

Het artikel van Bikeradar bevat nog meer info.

 

brompton electric

 

Wanneer te verkrijgen?

De laatste testfase van de Brompton Electric is afgerond (mei 2018). Vanaf nu worden klanten in het Verenigd Koninkrijk geïnformeerd over het moment waarop ze hun fietsen ontvangen. Daarna wordt de productie geleidelijk opgevoerd. Gedurende de eerste 6 maanden zullen de volumes beperkt zijn.

Brompton al de eerste fietsen in juli 2018 in het Verenigd Koninkrijk leveren. Vanaf de zomer 2018 zal de Brompton Electric geleidelijk verkrijgbaar zijn in andere steden in Europa. De Benelux prijkt bovenaan hun lijstje! Vanaf 2019 vindt de verdere internationale introductie plaats. Nagekomen bericht (aug 2018): de levering in België is uitgesteld tot 2019.

Over de verkoopprijs is momenteel nog niet veel bekend en zullen de stuuropties waarschijnlijk beperkt blijven tot M- en H-model. Het is dus nog even op de tand(wiel)en bijten. 😊

Lees de techniche specificaties alvast hier.

 

 

iBike vouwfietsenwinkel

Zeker omdat iBike de enige vouwfietsenwinkel in België heeft, volgen we dit nieuws uiteraard op de voet. Wil je als eerste uitgenodigd worden voor een testrit? Laat dan even je naam en mailadres achter. We informeren je dan graag vrijblijvend. We gebruiken je gegevens enkel om je updates te sturen over de Brompton Electric.

 

 

 

Tagged

2 thoughts on “Brompton Electric: revolutionair concept

  1. Ik wens een electr. VouwFiets

    1. Spring je eens binnen in onze vouwfietsenwinkel op ’t Eilandje of kijk je al eens op https://www.ibike.be/vouwfiets/?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *