fbpx

Cargobikes veroveren de stad!

Steden als Antwerpen, Gent en Brussel worstelen met fileproblemen, hebben veel autoloze zones en eenrichtingsstraten of voeren een fietsvriendelijk mobiliteitsplan in. Tegenwoordig kom je in de stad met een bestelwagen niet zo ver meer. Daarom hebben heel wat bedrijven een alternatief gezocht om hun goederen toch bij hun klant te leveren.
Dat alternatief is de cargobike! De cargobike, de bakfiets voor bedrijven, is in België aan een serieuze opmars bezig. Grote en kleine bedrijven vervoeren er goederen mee. Ook zelfstandigen beginnen de cargobike stilaan te omarmen. Zo heb je huis-aan-huiskappers of loodgieters die hun materiaal met een cargobike of bakfiets vervoeren. De cargobike is voor verschillende sectoren geschikt. Denk maar aan de retailsector, de horeca, de postorderbedrijven, de detailhandel en de logistieke sector. Eigenlijk voor alle sectoren die goederen moeten vervoeren.

Stadslogistiek

Goederen vervoeren met cargobikes vraagt een ander distributieplan dan wanneer je dat met een bestelwagen doet. De meeste bedrijven die de bakfiets gebruiken, richten centrale distributiepunten aan de rand van de stad op. Daar komen grote bestelwagens af en aan om goederen te lossen. De geloste goederen worden dan vanuit het distributiepunt verdeelt over de fietskoeriers, die de pakketjes naar de klant brengen. In een cargobike kan je veel kwijt. Bovendien is de cargobike in de stad sneller, duurzamer en mobiliteitsvriendelijker dan een bestelwagen. Cargobikes bestaan in oneindig veel soorten: groot-klein, elektrische, met een bak van voor, aan de zijkant of van achter, met een koelbox etc. We tonen je enkele voorbeelden. Deze bedrijven zijn al 100% overtuigd van de cargobike als stedelijk transportmiddel:

Cargovelo

Cargovelo is een Belgische onderneming die gespecialiseerd is in het verdelen van goederen. Het bedrijf is actief in Gent en Antwerpen. Je herkent de koeriers aan hun zwartgroene fietsoutfits. Ze zorgen onder meer voor de logistieke ondersteuning van het AZ Sint-Lucas, Proximus en LIDL.

Type cargobike: Douze

Post.nl

Post.nl is een Nederlands postbedrijf. Het bedrijf staat in voor de levering van brieven en pakketjes in Nederland en België. De koeriers van Post.nl herken je aan hun oranjeblauwe T-shirts. De bakfiets waar ze mee rijden is voorzien van een laadruimte om pakjes in te stapelen. 

Type bakfiets: Urban Arrow Tender 1500

Tagged , , ,