fbpx

Collega Stijn

Stijn

Stijn is winkelverantwoordelijke van iBike Wilrijk. Stijn is zelf een fervent fietser en verspreidt de fietsmicrobe met veel enthousiasme. Sinds kort stuurt hij de winkel in Wilrijk de juiste richting uit. Hij kan daarbij rekenen op vele collega’s. iBike Wilrijk is immers het fietsend hart van de hele iBike-organisatie.

Zijn persoonlijke en rustige aanpak kent succes. Stijn luistert eerst en adviseert dan pas de juiste fiets. Stijn is eveneens expert in elektrische fietsen.

Berichten van Stijn

Riese & Müller 2021

Riese & Müller gaat het seizoen 2021 in met tal van nieuwe producten, en de strategie om zich te richten op e-cargobikes en stedelijke gebieden zal zijn vruchten afwerpen. iBike is al fan van het eerste uur en een van de grootste dealers ter wereld van Riese & Müller. Bezoek dus een van onze winkels om je uitgebreid te laten informeren. Dat kan ook op afspraak.

Lees verder

Is het een koersfiets of een mobiliteitsfiets? De Orbea Gain

Elektrisch of niet?
Zoals de betekenis van het woord GAIN al weergeeft wint de enthousiaste fietser bij de vele voordelen van deze fiets, die niet steeds als e-bike gebruikt moet worden maar enkel dat (stevig) duwtje in de rug geeft net wanneer je het kan gebruiken of om comfortabel door de ochtendspits op je werk te geraken. Of je een uitdagende bergrit hebt gepland met een flink pak hoogtemeters!

Lees verder

Automatisch schakelen: Enviolo uitgelegd

De populariteit van de e-bike en de speed pedelec blijft stijgen. Geen wonder, want dankzij deze snelle fietsen ben je elke file te slim af. Maar hoe vind je een elektrische fiets die bij je past? Wie houdt van snelheid én gebruiksgemak kan voor een elektrische fiets met Enviolo gaan. Enviwatte?! Wat is Enviolo? Enviolo maakt versnellingssystemen […]

Lees verder

Bikepacking met gravel bike en framebag

Bikepacking, een term in de fietsenwereld die tegenwoordig best wel hot is. Maar waar slaat dit nu juist op? Collega Manu van de iBike winkel te Wilrijk kent alles van bikepacking omdat hij de Tour Divide race rijdt. Bikepacking: een nieuw begrip? Bikepacking is misschien een term die men pas de laatste jaren regelmatig tegenkomt, doch […]

Lees verder

Onderhoud van je e-bike

Bij de aankoop van een elektrische fiets gaat de meerderheid niet over één nacht ijs. Logisch ook, want de kostprijs loopt al snel op. Eens ze rondtoeren met hun e-bike hebben ze echter geen seconde spijt van hun beslissing. Het is dan wel belangrijk om die fiets goed te onderhouden om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. […]

Lees verder

De stad en een e-bike: een goede combinatie?

De elektrische fiets is alom aanwezig. Om naar het werk te fietsen of om op fietsvakantie te gaan, maar ook het gebruik ervan op korte afstand komt steeds meer voor. Zo zie je de e-bike vaker opduiken in onze stad. Stijn Mortelmans van iBike Wilrijk loodst je door de stad en welke voordelen daar aan […]

Lees verder

De batterij of accu van de elektrisch fiets

De energiebron van de elektrische fiets is de batterij en daarmee een belangrijk, zo niet het belangrijkste, element om mee rekening te houden. Ze bepaalt onder andere de actieradius en het vermogen van je e-bike. Stijn Mortelmans van iBike Wilrijk laat je kennismaken met de wondere wereld van de batterij van een elektrische fiets.

(meer…)

Lees verder

Fietsostrades: een veilige reisweg voor de e-bike

Een elektrische fiets kan je pas ten volle benutten wanneer ook de fietswegen vlot bollen. En die wegeninfrastructuur is er ook, want de voorbije jaren is er fors geïnvesteerd in zogenaamde fietsostrades. Samen met de e-bike maken ze vlotte verplaatsingen mogelijk. Stijn Mortelmans van iBike Wilrijk gidst je rond in de Antwerpse regio.

De laatste jaren wordt er sterk geïnvesteerd in Vlaanderen als fietsland. In de provincie Antwerpen alleen al stonden er vorig jaar 71 projecten gepland om de veiligheid en het comfort van fietsers te verhogen. Ook de aanleg van een netwerk aan fietsostrades blijft lopende. In combinatie met de e-bike geraakte je nog nooit zo vlot van punt A naar punt B. (meer…)

Lees verder

Welke e-bike past bij welke verplaatsing?

Steeds meer mensen schaffen zichzelf een elektrische fiets aan, maar vaak is het moeilijk kiezen uit het brede assortiment. Het type verplaatsing is dan een belangrijke richtlijn bij de keuze van zo’n e-bike. Is het gebruik vooral bestemd voor lange afstanden? Of eerder voor korte ritjes naar de supermarkt wat verderop? Stijn Mortelmans van iBike Wilrijk helpt je op weg.

Het accu, de trapondersteuning, maar ook het wegdek en de weersomstandigheden, allen hebben ze invloed op de actieradius van de elektrische fiets. Ze bepalen met andere woorden wat de maximale afstand is die je met een e-bike kan afleggen. Het is dus belangrijk om te weten waarvoor de fiets van stal wordt gehaald. Wil je elke dag naar je werk fietsen of eerder op fietsvakantie door de heuvels gaan? Of is de e-bike eerder bestemd om je binnen de dorps- of stadskern te bewegen? (meer…)

Lees verder