ebikemanufaktur

Eerste e-bike ter wereld met een 2-in-1-aandrijfsysteem

Een paar maanden geleden werd de E-bikemanufaktur 8CHT met de nieuwe 48V Conti middenmotor met automatische interne versnelling voorgesteld. Een mooi antwoord op de Bosch-tsunami.

Conti 48V Prime- en Revolution-systemen

Het City-model 8CHT is de eerste e-bike ter wereld, die uitgerust is met een 2-in-1-aandrijfsysteem van Continental eBike-systemen: het 48 V, revolutionaire eBike-systeem – een combinatie van motor en NuVinci-versnellingsnaaf binnen een compacte behuizing. Je hebt de keuze tussen de automatische schakeling – traploos, zelfs onder belasting – of het handmatig schakelen via de Ergon-knop. Conti is de eerste die gebruikmaakt van de automatische transmissie N380 van NuVinci.

Conti is het voor de eerste keer ooit gelukt om een traploos planeetwielmechanisme te integreren in een compacte motorbehuizing en zo een 2-in-1-aandrijving als wereldprimeur te presenteren. Met deze combinatie maakt Continental het schakelsysteem van het achterwiel overbodig.

Het slimme 2-in-1-aandrijfsysteem wordt gevoed door krachtige accu’s met een capaciteit van 600 Wh.

De accu’s worden bewust niet in of op de bagagedrager geplaatst. Dat biedt meer stabiliteit. Daardoor zien de modellen van merken als E-bikemanufaktur er onderscheidend uit in vergelijking met het reguliere assortiment. Voor E-bikemanufaktur is bovendien een app ontwikkeld die de koper kan downloaden bij aankoop van een nieuwe fiets. Die app helpt iBike door aan te geven dat de fiets een onderhoudsbeurt nodig heeft.

Begin februari was er een internationale training bij iBike om deze nieuwe motor te leren kennen. Lees hier het verslag hierover.

Middenmotor met automatische interne versnelling

Continental biedt met deze nieuwe 48V Conti middenmotor met automatische interne versnelling een stevig alternatief voor marktleider Bosch. E-bikemanufaktur zal naar verwachting sterk gaan groeien in Antwerpen. Zij kiezen bewust om enkel Conti-motoren te monteren, om een alternatief te bieden voor de overmacht van de Bosch-middenmotoren.

 

  

2 thoughts on “Eerste e-bike ter wereld met een 2-in-1-aandrijfsysteem

 1. wil ik graag eens komen testen, vanaf wanneer beschikbaar ?

  1. Beste Emmanuel,
   Vooreerst dank voor je berichtje en fijn dat je interesse hebt in een innovatie die als primeur bij E-bikemanufaktur te ervaren zal zijn!
   Wij verwachten deze 8cht midden maart binnen te krijgen! dan is er zeker een mogelijkheid m een testritje te maken en de verdere specificaties te overlopen.
   Mocht je in tussentijd vragen hebben of verder informatie wensen dan horen wij dat natuurlijk graag.
   Met sportieve groeten,
   Dominic
   Het iBike-Team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *