De bedrijfsfiets als statussymbool

Een goede locatie zorgt er mee voor dat de reistijd van het woon-werkverkeer van je medewerkers beperkt blijft. Dat betekent oa dat medewerkers meer tijd overhouden voor hun hun privé-leven. Het verklaart mee waarom de bedrijfsfiets in toenemende mate de strijd om de populariteit met de bedrijfswagen wint. Lange tijd was de positie van de bedrijfswagen onaantastbaar.

Een bedrijfsfiets voor iedereen

Alle publicaties en referenties in de snel evoluerende mobiliteitssector wijzen de fiets aan als het vervoermiddel van de toekomst. Meer en meer bedrijven zien in dat de bedrijfsfiets een extra troef is voor medewerkers die dicht bij het werk willen wonen en voor de iets jongere generatie. Die zijn zich nl steeds beter bewust van het belang van duurzaamheid.

De keuze van zo’n bedrijfsfiets kan net zo intens zijn als de keuze van een auto. Het aanbod is overvloedig. De gepaste fiets houdt rekening met je woon-werk traject, je rijstijl, de infrastructuur op je werk, het aantal dagen per week dat je je fiets wil inzetten en vele andere persoonlijke voorkeuren. Medische info kan relevant zijn. Denk aan rugklachten, extra lange benen, …
Uiteraard staat je familiesituatie voorop. Breng je ’s morgens eerst je kinderen naar school dan is dit een belangrijke factor in je keuze.

Mobiliteit in Antwerpen

Met je fiets neem je parkeer- en filestress weg. Onze stad heeft op dit vlak uitdagende ambities.
Bovendien zijn fietsen fiscaal aftrekbaar voor werkgevers en geen belastbaar voordeel voor werknemers. Een waardevolle investering in een vloot (elektrische) fietsen komt niet enkel je bedrijf ten goede, maar ook aan alle medewerkers. Een gezonde en sportieve verplaatsing naar het werk draagt bij tot het welzijn van iedereen.

Wie met de fiets naar het werk komt, is fitter en vaker op tijd. Fietsende collega’s starten vrolijker aan de dag omdat ze met een fris hoofd toekomen.

Welke status?

Stel je voor: je nieuwe bedrijfsfiets wordt geleverd en je wil ermee pronken. Je omgeving vraagt een proefrit. Iedereen leest je sociale status af aan je nieuwe bolide en is net dat tikkeltje jaloers. Willen we dat dan?

Toch maar niet zover laten komen zeker? Fietsers gedragen zich niet als egoïsten zoals bestuurders in hun auto. Fietsers hechten belang aan het het duurzame karakter van van hun fiets. Fietsers zorgen samen voor het welzijn van iedereen en zijn hét antwoord op de mobilliteitsknoop in Antwerpen.  De fiets is er voor iedereen! Top op de fiets.

Tagged ,