fbpx

Down the sea met iBike

Hallo, wij hebben een elektrische tandem nodig

Enkele maanden geleden waren Eén, productiehuis RosesRBlue en Bosch-ebike op zoek naar een tandem. We mogen nog niet precies vertellen waarvoor … maar kunnen jullie ons helpen? Uiteraard.

Wat gaan jullie precies doen? Wie gaat er precies fietsen? Welke bagage nemen jullie mee? Welke kleuren komen het best op het scherm uit? Waar worden de camera’s gemonteerd? … vele vragen …

Het aanbod van tandems, en zeker van elektrische tandems, is niet erg groot. Onze keuze viel meteen op een tandem van Moustache. Moustache, Franse fietsen die zowel uniek als de moeite waard zijn door de combinatie van design, comfort en gebruiksgemak.

Fiets én accessoires

De bagage van Dieter en Kevin zit in de trailer achteraan en in de fietstassen. Het sportieve karretje is van Toutterrain. De Ortlieb fietstassen zijn waterdicht en kunnen tegen een stootje. Vooraan moteerde collega Stijn, die ook het advies leverde, een fietsrekje van Thule zodat Dieter zijn spullen makkelijk kan opbergen.

Deze keer trekken we niet naar het buitenland, maar gaan we op zoek naar avontuur in eigen land. Eindelijk eens niet de ijzige kou, maar heerlijk zomers weer in België. Of dat hopen we toch.”

Volg hen via Instagram #downthesea

@fotorechten Eén

Dieter Coppens en Kevin trekken per tandem ‘Down the sea’

Dieter Coppens vertrokken enkele dagen geleden met Kevin, een van zijn eerste reisgezellen uit Down the road, op een nieuw avontuur.

Dieter Coppens en zijn vriend Kevin kunnen moeilijk stilzitten. In december liftten ze van Moskou naar België, in maart zaten ze nog samen in Finland voor het vierde seizoen van Down the road. En nu zijn ze alweer op pad. Een ijsje eten, daar hadden ze allebei enorm veel zin in. En de beste ijsjes, die vind je aan de zee. Dus sprongen ze op een tandem en fietsen ze van Boutersem naar de kust. Na Down the road en Down the snow gaan ze nu Down the sea.

Volg hun reis op Eén.

Hun reis is live te volgen via een interactieve tijdlijn op de sociale media en de website van Eén. Later zal hun reis ook in korte fragmentjes op televisie te zien zijn. ‘s Avonds hoopt het duo hun tentje te kunnen opzetten in de tuin van warm Vlaanderen. “Aanbellen bij de mensen om te vragen om een slaapplaats blijft spannend”, zegt Kevin. “Maar met Dieter aan mijn zijde durf ik dat zeker aan.”

Ze genieten onderweg van de kleine dingen van het leven en van wat bij toeval hun pad kruist.

@fotorechten van Annelies De Weerdt

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *