fbpx

Een iBike opleidingsdag … wat is dat?

We zagen het afgelopen woensdag nog in het VRT Journaal: producenten van e-bikes en speed pedelecs innoveren en daarom wordt bij iBike een opleidingsdag ingepland. De vernieuwing in eBike-land gaat razendsnel. Onze medewerkers willen dan ook mee en zorgen ervoor dat ze jouw fiets en de fietsen van morgen kunnen herstellen en onderhouden.

Waarom zo’n opleidingsdag?

Om jouw fiets en de fiets van morgen beter te kunnen onderhouden en herstellen en om jou beter advies te geven. De fietsmarkt wordt weleens vergeleken met de auto-sector: terwijl de meeste auto’s voorzien zijn van een zelfde motor, is het tegenovergestelde waarheid in de fietsbranche. Fietsmerken voorzien hun fietsen van onderdelen die erg verschillen van andere fietsen. Zo zien we bij versnellingen alleen al 4 grote producenten: Shimano, SRAM, Rohloff en Enviolo. Elke merk  heeft zijn mechanische en elektronische werkwijze waardoor elke fiets verschillend is en afwijkt in onderhoud.

Ook de eBike-motor, control-unit (de display op je stuur) en de batterij is bij heel wat fietsen verschillend. Zo heb je eBike systemen van Bosch, Shimano, Bafang, Panasonic, enz. Elk merk is gekoppeld aan specifieke software die onze medewerkers moeten kennen. Ook die software krijgt updates. Daarbovenop zien we innovaties in de sector razendsnel evolueren. Je kan je dus voorstellen dat het noodzakelijk is om even stil te staan voor tips, tricks en workshops tijdens een productieve iBike opleidingsdag.

Hoe ziet zo’n opleidingsdag er uit?

Het iBike hoofdgebouw in Wilrijk wordt omgetoverd tot een waar opleidingscentrum. In elke hoek, in elke ruimte wordt een specifiek thema uitgelicht. We werken met een doorschuifsysteem waardoor elke medewerker (in kleine groepjes) alle info opneemt en oefent.

Welke voordeel heeft dit voor jou als klant?

De technische kennis van techniekers en verkopers breidt ferm uit. Kom je in één van onze winkels, dan kunnen onze medewerkers je nog beter informeren over wat er leeft in het fietslandschap en je top-advies geven. Breng je je fiets binnen voor onderhoud of een herstelling, dan weten onze medewerkers hoe ze het probleem kunnen oplossen. Ze kunnen bovendien nog beter inschatten wat de kostprijs is van een type herstelling. Kennis is alles. 🙂

Jou beter advies geven en je fiets beter onderhouden … daarvoor doen we het.

Zien we je terug op vrijdag 13 december? Tot dan!

Het iBike-TEAM

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *