fbpx

Een speed pedelec kopen: waar moet je op letten?

Een speed pedelec is een snelle elektrische fiets, waarmee je tot 45 kilometer per uur kan(!) fietsen. Erg handig als je vaak lange afstanden aflegt en / of graag snel van punt A tot punt B geraakt zonder de auto van stal te halen. Waar moet je op letten als je de aankoop van een high speed fiets overweegt? We zetten enkele must knows op een rij.

TIP 1: Sneller, dus steviger gebouwd

Een elektrische fiets biedt ondersteuning om tot 25 kilometer per uur te fietsen, terwijl je met een speed pedelec snelheden tot 45 kilometer per uur kan bereiken. Hierdoor ziet de snelle elektrische fiets er ook een beetje anders uit dan de gewone e-bike. De meeste speed pedelecs zijn steviger gebouwd. Al heb je ook lichtgewicht speed pedelecs zoals deze van Riese & Müller. Het fietsframe is zowel bij een elektrische fiets, als bij een speed pedelec voorzien op de snelheid en dus anders dan een gewonen stadsfiets.

TIP 2: Dubbele power, dubbele accu

Om twee keer zo snel te fietsen, heb je natuurlijk meer power nodig. Net zoals een elektrische fiets werkt een speed pedelec op de combinatie van eigen trapkracht en een oplaadbare accu die de motor van je e-bike voedt. Wie de maximumsnelheid wil bereiken, zal dus stevig moeten trappen. Sommige high speed fietsen hebben één accu, andere doen het met twee accu’s. Hierdoor zijn high speed fietsen vaak duurder dan snelle elektrische fietsen.

TIP 3: Intelligente technologie

Bij sommige high speed fietsen betaal je ook iets meer voor het doordacht design of intelligente technologische fietsaccessoires zoals het FIT-systeem van Flyer High Speed fietsen. Het FIT-systeem maakt het mogelijk om via je stuur allerlei gegevens op te roepen en verschillende functies in te stellen. Bekijk het als het dashboard van je auto … op je fietsstuur. Erg handig als je weet dat je aan hoge snelheden nog makkelijker wil kunnen schakelen, remmen, … Toch?

Meer weten?

De fietsexperts in onze fietsenwinkels in Antwerpen staan je graag bij met raad en daad over deze snelle elktrische fietsen. Ontdek er meteen de verschillende merken van speed pedelecs die we voor je in huis hebben gehaald waaronder CannondaleFlyer, Gazelle, Hercules, Koga, Riese & Müller en Trek.

Tagged , , , ,

2 thoughts on “Een speed pedelec kopen: waar moet je op letten?

 1. ik opteer om dagelijks woon werk verkeer met een elektrische fiets te ondernemen Dendermonde brussel en terug +/-35 km = 70 km per dag
  ik zou graag een testrit ondernemen en kijken welk type iets het best past bij mijn behoefte.
  Is er een mogelijkheid voor proefritten?

  1. Dag Kris

   Goede keuze!

   Hiervoor kom je best eens langs in onze winkel in Wilrijk. We hebben hier een groot assortiment elektrische fietsen en de mogelijkheid om eens een korte proefrit te ondernemen. Moest je toch een uitgebreidere proefrit willen, kan dit zeker besproken worden in de winkel.

   Neem alvast eens een kijkje op onze website: https://www.ibike.be/product-categorie/elektrische-fietsen/

   Vriendelijke groeten

   Team iBike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *