fbpx

Elektrische bakfiets voor bedrijven: verandert de elektrische bakfiets de logistiek in de stad?

Elektrische bakfiets logistiek: goed idee?

Doe je een rondje door de stad, dan heb je ze misschien al eens opgemerkt: de elektrische bakfiets voor bedrijven, die gebruikt wordt voor de levering van pakketjes, post, voedsel of boodschappen.

De nieuwe trend krijgt steeds meer voet aan grond in stedelijke gebieden. En maar goed ook, want de elektrische bakfiets voor bedrijven is een slimme oplossing voor de mobiliteitsproblemen waar de logistieke sector mee kampt. Al blijven er toch ook nog een paar bedenkingen overeind.

Overweeg je zelf de aankoop van een elektrische bakfiets voor je logistiek bedrijf? Dan geeft iBike je er graag wat meer uitleg over.

Elektrische bakfiets: logistiek voor de 21ste eeuw

Op het Bakfietsfestival dat we in mei organiseerden aan het Kattendijkdok in Antwerpen, merkte je het al snel. De interesse vanuit de bedrijfswereld voor deze Licht Elektrische Vrachtvoertuigen (LEVV’s) was groot.

Een elektrische fiets is voor bedrijven dan ook een handige manier om snel hun producten te leveren in de stad. De elektrische bakfietsen snorren handig tussen de files door en komen op plaatsen waar je met de auto of bestelwagen niet komt.

Elektrische bakfiets: logistiek is meer dan snelheid

Snelheid is echter maar één reden waarom bedrijven kunnen vertrouwen op LEVV’s voor hun logistiek. Je overtuigt er ook klanten mee. Want in tijden van verkeersknopen en fijn stof, straalt een elektrische bakfiets voor bedrijven ook een ware filosofie uit. De filosofie dat jouw onderneming het anders en beter wilt doen.

Het is dus met andere woorden een doeltreffend marketinginstrument. Maar wél eentje dat ook doet wat het belooft: op een duurzame, milieuvriendelijke manier transporteren.

Elektrische bakfiets: bedrijven springen mee op het zadel

Uiteraard kan je voor de grote leveringen aan supermarkten in de stedelijke kern maar moeilijk vertrouwen op de fiets. Maar voor B2C-leveringen volstaat de elektrische bakfiets voor bedrijven vaak wél.

De laadcapaciteit van sommige modellen is best indrukwekkend. En dankzij de elektrische trapondersteuning, blijft de chauffeur fris als een hoentje.

De elektrische bakfiets voor bedrijven: voor jou samengevat

De elektrische bakfiets voor bedrijven is dus dé manier om jouw logistiek de 21ste eeuw binnen te loodsen. In de stad is zo’n elektrische bakfiets immers:

  • Sneller: rij soepel tussen de files door en kom waar geen ander voertuig kan komen.
  • Duurzamer: géén uitstoot van fijn stof, geen milieuverontreiniging.
  • Een geweldig marketinginstrument: laat zien dat jouw bedrijf écht nadenkt over hoe het anders kan.
  • Goedkoop: als je de kost van je bestelwagen én de uren dat je chauffeur in de file staat even uitrekent, dan weet je vast wat we bedoelen.

Elektrische bakfiets voor logistiek of cargobike: hoe geven we hem alle kansen?

Om de omwenteling écht in te zetten, moeten er toch nog enkele zaken geoptimaliseerd worden. Zo kunnen plaatselijke besturen nog veel doen om deze LEVV’s de nodige impulsen te geven. Want er blijven nog wel wat vragen. Op welk deel van de weg moet de LEVV bijvoorbeeld rijden? Waar en hoe moet hij laden en lossen? En waar moet hij gestald worden – de mogelijkheden daartoe zijn er amper.

De aanleg van fietsstraten, de realisatie van laad- en losplekken en een helder wettelijk kader zou al veel oplossen. Hopelijk zien we dus in de toekomst een hele vloot aan LEVV’s de stad rondfietsen.

Wil je meer weten over elektrische bakfietsen voor bedrijven – of Licht Elektrische Vrachtvoertuigen (LEVV’s)? Contacteer ons of spring binnen in de speciaalzaak voor cargo- en bakfietsen in de Lange Lozanastraat.