fbpx

Elektrische bakfiets voor boomverzorgers

Bij Bergenboomverzorging doen ze aan boomverzorging met een team van 15 boomverzorgers en boomexperts die met een professionele passie in uw bomen klimmen en inzetten op service, kennis en kwaliteit. Ze maken particulieren, bedrijven en overheidsinstanties bewust van een ecologisch verantwoord bomenbeleid, nu ook per elektrische bakfiets.

Boomverzorging per bakfiets

Samen met zijn broer leidt David Bergen Bergenboomverzorging: “Nadenken hoe je op een ecologisch verantwoorde manier je verplaatsingen organiseert, is een voortdurend aandachtspunt. Niet enkel omdat we het verplicht zijn aan onze omgeving, maar gewoon omdat we het absoluut zelf willen. Vorig jaar deden we al een bestelwagen weg en schaften een kleine elektrische auto aan. Op hetzelfde ogenblik startten we met een proefproject om onze werf- en klantenbezoeken met de fiets af te leggen. “Dat vraagt soms een andere manier van denken” gaat David Bergen verder. “Ik startte ermee en reed zo vlot 8000 km op niet eens een jaar, dus spreek ik ondertussen uit ervaring.”
Vakmannen steken zich te vaak weg achter hun zogenaamd onmisbare camionette, maar mits wat planning en organisatie kunnen wij ook op dit vlak onze bijdrage leveren tot een beter klimaat”, stelt de boomverzorger.

Wagenpark met elektrische bakfiets

Snoeien, vellen, planten, verzorgen en beschermen van bomen kan je natuurlijk niet enkel met de fiets en met een elektrische bakfiets. De gecertificeerde European Tree Workers & Tree Technicians werken vanuit Antwerpen en Leuven in heel België. Een goed uitgekiend wagenpark is belangrijk. Het gaat telkens om zware investeringen en vragen lange termijn inzicht. “Vanaf nu behoort een doordacht fietsenpark tot ons ‘wagenpark’. Meer zelfs, het zal steeds de eerste keuze zijn en indien het niet kan, pas dan zullen we alternatieven inzetten.

Marketingstunt of doordachte keuze?

Geef toe, het heeft wel iets: de boomverzorger die zijn klanten bezoekt met een grave elektrische bakfiets. “Bij Bergenboomverzorging draait het om meer dan marketing uiteraard, al is de aandacht die we hiermee opeisen mooi meegenomen.” klinkt het in hometown Schilde.

Elektrische bakfiets of cargobike

Een uitwisseling van ideeën aan de befaamde groene overlegtafel op het eerste verdiep van de winkel in de Lange Lozanastraat bracht verheldering. Experts van Bergen en iBike legden hun expertise op tafel en werkten een lange termijn samenwerking uit. Dit resulteert nu in de levering van een eerste elektrische bakfiets (ook wel cargobike genoemd) van Riese & Müller. Een speed pedelec vrachtfiets. Eéntje waarmee snelheid kan ontwikkeld worden op den buiten en comfort en rijstabiliteit biedt. “We zijn blij dat duurzame bedrijven als Bergenboomverzorging ook de stap maakt naar cargobikes. Dit was uiteindelijk één van onze doelstellingen van het eerste Antwerpse Bakfietsen- en cargobikefestival dat we in mei organiseerden.” stelt Marc Groven, bezieler van iBike.

elektrische bakfiets

Specifieke opbouw voor elke bakfiets

Het onderstel van bijna elke bakfiets voor bedrijven is min of meer standaard. De opbouw is afhankelijk van de te transporteren goederen of de soort dienstverlening (denk aan een koerierdienst of aan onderhoudstechniekers). Bijna alle opbouw is maatwerk. Dit vraag eerst inzicht in de behoeften. Omdat Bergenboomverzorging eerst ervaring wil opdoen, alvorens een eigen ontwerp te laten bouwen, startten ze met de standaard versie.

Een cargobike voor jouw organisatie?

Bij iBike Cargo zijn we overtuigd dat een elektrische bakfiets of cargobike een oplossing is voor vele ondernemers, organisaties, kmo’s en ambachten.

Tagged ,