fbpx

Artikel De Tijd: iBike licht succes elektrische bedrijfsfiets toe

De evolutie naar een duurzame mobiliteit is niet meer te stoppen. De elektrische bedrijfsfiets neemt daar een alsmaar stevigere positie in. En dat hebben ze ook bij zakenkrant De Tijd goed begrepen.

De Tijd belicht het belang van de tweewieler als alternatief voor Koning Auto. Een boeiende blik op het toenemende gebruik van elektrische fietsen voor bedrijven, met plezier van correcte commentaar voorzien door Marc Groven, de zaakvoerder van iBike. We vatten met plezier de hoogtepunten uit het interview voor je samen.

iBike en elektrische fietsen voor bedrijven: een overzicht

  • Vandaag beheert iBike rond Antwerpen een vloot van maar liefst 5.000 elektrische bedrijfsfietsen in een leaseformule.
  • Zowel de klassieke elektrische fiets voor bedrijven als de speed pedelec zijn populair.
  • Mobiliteit en het fiscaal gunstig regime voor elektrische fietsen voor bedrijven zorgen voor interesse bij tal van ondernemers.
  • Elke elektrische fiets voor bedrijven is maatwerk – zowel op het gebied van comfort als budget.

Elektrische bedrijfsfiets: te slim voor de files

Bedrijven zoeken steeds meer naar een uitweg uit de mobiliteitsknoop. De elektrische fiets voor bedrijven is daarbij een voor de hand liggend alternatief. De vraag naar elektrische bedrijfsfietsen groeit dan ook exponentieel.

Daarnaast is het ook financieel gunstig om te investeren in een bedrijfsfiets – al dan niet elektrisch. Het fiscale gunstregime zorgt ervoor dat de elektrische fiets voor bedrijven én alle toebehoren voor 120% aftrekbaar zijn.

Tel daarbij het comfort dat fietsers ervaren op een gloednieuwe elektrische bedrijfsfiets, en je weet dat de elektrische fiets voor bedrijven een schot in de roos is in een stad als Antwerpen.

Dienst na verkoop: onmisbaar voor elke elektrische bedrijfsfiets

In het artikel belicht Marc een onmisbare pijler van het leasen of aankopen van elektrische bedrijfsfietsen: de dienst na verkoop. Zo is een pechverhelpingsdienst geen overbodige luxe. Maar ook een goede verzekering hoort tot het pakket.

iBike verzekert zijn klanten allemaal van een superieure service na verkoop – bedrijven én particulieren. Zo ben je na de aanschaf van je elektrische fiets 100% zeker dat je op elk moment mobiel bent én blijft.

Werkpunten voor de toekomst

Omdat de mobiliteitsknoop de voorbije jaren alleen maar vaster kwam te zitten, is het fietsverkeer op onze wegen sterk toegenomen. Marc pleit er in het artikel voor om fietspaden nog beter aan te passen aan de nieuwe realiteit. Klassieke fietspaden voldoen immers niet altijd aan de eisen van een elektrische fiets of speed pedelec – net de twee modellen die toenemen in populariteit.

Gelukkig zit positiviteit in de genen bij iBike, en merken we een grote ambitie om het toenemende fietsgedrag gepast te ondersteunen met kwaliteitsvolle infrastructuur.

Wil jij samen met je medewerkers ook de file voorbij fietsen? Kom eens langs bij iBike. We vertellen je graag meer over ons aanbod aan elektrische bedrijfsfietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *