fbpx

Elektrische step kopen? Hier moet je op letten

Met een elektrische step loods je jezelf snel, milieuvriendelijk en flexibel doorheen het verkeer. Een elektrische step kopen staat dan ook steeds hoger op het to-do lijstje van jonge gezinnen en professionals die vlot door de stad willen manoeuvreren.

Voor jij met de elektrische step Antwerpen doorkruist, lees je best eerst dit artikel. Want je elektrische step moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Ga goed voorbereid de baan op, zo ben je zeker dat je veilig én zonder bekeuringen op je bestemming geraakt.

De voordelen van een elektrische step in Antwerpen

Met de elektrische step Antwerpen verkennen – of heerlijk naar je werk zoeven? Een e-step is makkelijk mee te nemen, wendbaar in de stad en handig inklapbaar voor in de auto of op de trein. Met een elektrische step geraak je overal bijzonder vlot.

Bovendien hoef jij je geen zorgen te maken over opbergruimte. Zelfs in de inkomhal van een beperkte stadswoning raak je jouw elektrische step eenvoudig kwijt. Het perfecte vervoersmiddel voor in de stad, dus!

E-step of elektrische step kopen? Dit moet je weten

Bij het kopen van een elektrische step in Antwerpen, hou je best wel rekening met een aantal zaken. Zo is een CE-markering verplicht, zodat je zeker bent dat je e-step in orde is met alle wettelijke vereisten.

Een elektrische step hoef je niet in te schrijven. Je hebt er ook geen rijbewijs voor nodig. Let wel: als je de elektrische step opstapt, behoor je tot de groep van gemotoriseerde voortbewegingstoestellen. Die mogen in principe tot maximum 25 kilometer per uur rijden volgens de Europese typegoedkeuring.

Er zijn geen extra vereisten om de e-step op te springen – maar je moet jezelf wél degelijk verzekeren.

Elektrische step kopen: wat met de verzekering?

In principe worden gemotoriseerde voortbewegingstoestellen – die térm! – gedekt door je familiale verzekering. Let hier vooral op de start van de zin: in principe. We raden je aan om jezelf goed te informeren bij je verzekeraar. De voorwaarden voor het verzekeren van e-steps én de dekking van je familiale verzekering kunnen verschillen naargelang jouw verzekeringsmaatschappij.

Steek dus eerst je licht op bij je verzekeraar voor je de baan op gaat. Koop een elektrische step mét CE-markering. Voorzie eventueel de nodige beschermende kledij – 25 kilometer per uur is niet niks. Maar vooral: geniet met volle teugen wanneer je vlotjes de file voorbij zoeft op jouw elektrische step in Antwerpen.

Elektrische step kopen?  In onze winkels op ’t Eilandje en Wilrijk kan je terecht voor de beste e-steps, inclusief advies.

Tagged