Elektrische vouwfiets voor je dagelijkse mobiliteit

Zou een elektrische vouwfiets ideaal zijn om je dagelijks te verplaatsen en mee te nemen in je auto, trein of bus?

Je elektrische vouwfiets voor je dagdagelijkse mobiliteit

Stel je eerst de volgende vragen.
Waarom heb je een vouwfiets nodig die elektrisch aangedreven wordt? Wanneer ga je die precies gebruiken? Heb je voor een korte afstand écht ondersteuning nodig? Uiteraard is het zwaarder (bergop) fietsen in Brussel dan in Antwerpen en wanneer de wind hard blaast langs het kanaal is het ook fijn als je die extra ondersteuning krijgt.

Voordelen van een elektrische vouwfiets

De fietsen zijn uiteraard kleiner dan een klassieke fiets en daardoor zijn ze veel wendbaarder. Dat geeft comfort bij het doorkruisen van de Antwerpse binnenstad. Mensen die wat minder goed te been zijn, voelen zich veiliger op deze fietsen tov de grote klassieke elektrische fietsen.

De Brompton Electric zal de eerste elektrische vouwfiets zijn die compact is en aanzienlijk minder weegt (18kg). Deze fiets zal perfect passen in het dagdagelijkse mobiliteitsverhaal. We wachten vol ongeduld op de introductie hier in België. Wil je als eerste geïnformeerd worden?

Nadelen van een elektrische vouwfiets

Een elektrische vouwfiets is zwaarder en helemaal niet zo compact als een klassieke vouwfiets. Veel mensen kunnen een elektrische vouwfiets niet opheffen wat dagdagelijks gebruik soms uitsluit. Technisch kan je deze fiets wel meenemen op de trein maar praktisch gezien is het niet aan te raden dit dagdagelijks te doen.

Hoe kies je jouw vouwfiets? We schreven veel van onze kennis speciaal voor jou neer.

Vouwfiets in mobilhome of op vakantie

Electrische vouwfietsen zijn ook ideaal voor vakantie en weekenduitstapjes.  In je mobilhome of gewoon mee op reis in je autokoffer. Zo’n bike is echt perfect voor citytrips van 40 tot 60km wat in principe volstaat om naar het midden van de stad te rijden en de stad te bezoeken.
De motor van een elektrische vouwfiets moet door de kleine wieltjes harder werken. Voor langere afstanden opteer je daarom beter voor een klassieke elektrische fiets. Die biedt met de grote wielen ook meer comfort.

Een compacte fiets als alternatief

Er bestaan ook compacte elektrische fietsen. Deze kan je niet vouwen. Dit heeft als voordeel dat deze fietsen een veel steviger frame hebben dan de plooi-varianten en hierdoor superieure rij-eigenschappen hebben. Wie weet is dit wel de beste oplossing voor jouw fietsverhaal?

Snel de stad doorkruisen met een Riese & Müller Tinker?

iBike Vouwfietsenwinkel

Veel elektrische vouwfietsen zitten nog in een ontwikkelingsfase. Bij iBike zijn we erg kritisch in het bepalen van onze collectie en daarom bestaat ons assortiment slechts uit enkele modellen.

De Tern vektron S10 is onze populairste en beste vouwfiets. 

 

De Hercules Rob Fold is meer een klassieke touringfiets met een rechte zithouding en een frame met lage instap. 

 

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *