fbpx

Automatisch schakelen: Enviolo uitgelegd

De populariteit van de e-bike en de speed pedelec blijft stijgen. Geen wonder, want dankzij deze snelle fietsen ben je elke file te slim af. Maar hoe vind je een elektrische fiets die bij je past? Wie houdt van snelheid én gebruiksgemak kan voor een elektrische fiets met Enviolo gaan. Enviwatte?!

Wat is Enviolo?

Enviolo maakt versnellingssystemen waarmee je traploos kan schakelen. Het voordeel van traploos schakelen op een elektrische fiets? Je kan moeiteloos schakelen, zelfs tijdens het fietsen. Verder hebben de versnellingssystemen van Enviolo een groter versnellingsbereik dan conventionele versnellingssystemen en werkt het perfect in combinatie met een Bosch motor. Nu nog kiezen of je handmatig of automatisch wil schakelen …

  • Traploos handmatig schakelen

Dankzij traploos handmatig schakelen kan je moeiteloos van versnelling veranderen. Zelfs als de ketting van je elektrische fiets onder spanning staat. Wat dat concreet betekent voor een noeste fietser als jij? Geen sprongen meer tussen de versnellingen, geen loze pedaalslagen of krakende kettingen. En da’s top, want zo kan jij je tijdens het fietsen concentreren op wat echt belangrijk is: het verkeer en de omgeving.

  • Traploos automatisch schakelen

Geen fan van handmatig schakelen … of ben je zo iemand die vaak vergeet te schakelen en altijd in vijfde versnelling fietst? Wel, met het automatisch versnellingssysteem van Enviolo wordt fietsen op je e-bike of speed pedelec nog comfortabeler. Je kiest hoe snel je wil trappen en de technologie doet de rest. Windje? Heuvels in zicht? Maakt niet uit, dankzij dit automatische versnellingssysteem zal je met een gelijke tred door het landschap zoeven … zonder zelf te schakelen.

Voorbeelden van elektrische fietsen met het Enviolo versnellingssysteem? Die vind je hier! Meer weten over traploos schakelen? Aarzel dan niet om een testrit aan te vragen in je favoriete iBike fietsenwinkel.

Voor de techneuten onder ons:

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *