fbpx

Fietsen in Antwerpen: 3 zomerse fietstrips

Zomerse temperaturen vragen om leuke fietstrips, waarmee je zelf een verfrissend windje kan genereren. Fietsen in Antwerpen: drie tips voor een fietstochtje dichtbij huis.

Tip 1: Fietsen in Antwerpen: Ben je al gaan vossen?

Nog tot 30 september kan je in het Waasland gaan Vossen. Gaan wat?! Vossen is een gezinsvriendelijk parcours van minimaal 40 kilometer met heel wat leuke stops in het teken van de legende Van den vos Reynaerde. Bij de start in Kallo of Hulst kan je kiezen tussen verschillende routes. Je kan de tocht met je eigen fiets rijden of een fiets huren bij het bestellen van je tickets.

Tip 2: Fietsen in Antwerpen: thematische fietsroutes

Stad Antwerpen heeft heel wat thematische fietsroutes uitgewerkt, waarmee jij je eigen stad op een andere manier kan ontdekken. Populaire routes zijn de architectuurroute, de Urban Jungle en de Easy-Going. De architectuurroute is 30 kilometer lang, maar kan je inkorten tot 16 kilometer. Je komt dan onder meer langs Brouwerij De Koninck en het hippe Groen Kwartier. Onderweg zijn er talloze plekjes om uit te blazen en je honger en dorst te stillen. Ontdek alle thematische fietsroutes via Visit Antwerpen.

Tip 3: Fietsen in Antwerpen: ontdek het Ringfietspad

Voorlopig is Ringland toekomstmuziek, maar je kan wel al het Ringfietspad uitproberen. Deze halve lus van 12 kilometer omarmt de stad van de Scheldekaaien tot aan de Stenenbrug. Aan het einde / begin van je route kan je de oversteek naar Linkeroever maken voor een partijtje minigolf, een frisse duik in het openluchtzwembad De Molen of een dagje strand met verse mosselen in een van de typische tavernes op de dijk.

Nog een tip!

Op zondag 9 september organiseert Ringland het vierde Ringlandfestival. Het doel? Samen fietsen en feesten voor een gezondere mobiliteit en lucht in Antwerpen. Haal je fiets van stal en feest mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *