fbpx

Fietsen in de sneeuw? Zo doe je dat!

Koning Winter is terug in het land! Sommigen kirren van plezier bij het vallen van de eerste sneeuw, anderen beginnen te beven van de kou én de schrik … Want fietsen in de sneeuw: da’s niet niks! Bij deze drie tips om veilig te fietsen in de Antwerpse sneeuw.

Wintertip 1: Zorg voor (meer) grip

Als jij je fietsbanden wat platter zet, heb je meer grip op sneeuw en ijs. Je moet misschien wel wat harder trappen, maar het voordeel is dat je het dan sneller warm krijgt – ha! Verder is het aangeraden om je zadel wat lager te zetten. Je verlaagt je zwaartepunt en kan makkelijker met de voeten bij de grond als je de controle dreigt te verliezen.

Wintertip 2: Maak ‘winterbanden’

Banden met een grof profiel geven meer grip. Je kan daar zelf voor zorgen door plastic sjorbandjes om de banden te spannen. Al is dat geen optie als je velgremmen hebt … Een andere optie? Een mountainbike met dikke, stevige banden in huis, eh … garage halen :). Ideaal om platgetreden paden te verlaten en te genieten van die kraakverse, knisperende sneeuw. Tip: fiets in een hogere versnelling, want dat belet de kans op slippen.

Wintertip 3: vertrek voorbereid

Sneeuw betekent ook temperaturen rond het vriespunt. Goede fietskledij, handschoenen, een muts én een helm zijn onontbeerlijk. Wist je dat we bij iBike Antwerpen zelfs verwarmde cyclushandschoenen verkopen? Nog een tip: doe zoveel mogelijk laagjes aan. Als je het warm krijgt, kan je makkelijk iets uitdoen. Bovendien beschermen laagjes je bij een val. Wat ook helpt, is een fluorescerend regenpak. Het pak maakt je extra zichtbaar en beschermt je tegen regen, wind en koude.

Tip: we checken met veel plezier je bandenspanning en de hoogte van je zadel in onze fietsenwinkels in Antwerpen. De openingsuren vind je online.

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *