Riese & Muller Delite GX Rohloff High Speed

Framemaat:

56 cm

Frametype:

Heren

Type motor:

BOSCH Performance Speed

Naafversnelling:

Rohloff SpeedHub 14v

Voorvork:

Full suspension

Fabrikant:

Riese and Muller

Type remmen:

Hydraulische schijfrem

Accu capaciteit:

1000Wh – DualBattery

Merk

6839,00

SKU: SKU 171 Categorieën: ,

Motor: Bosch Performance Speed
Accu: 500Wh
Schakeling: Rohloff, 14-speed naafversnelling, Fat Tire
Gewicht: 27,5 kg
Kleur: solar orange metallic, parelwit, urban grey metallic
Framemaat: 49, 54, 56 cm

Meer info ▼

De Delite. Er is maar één weg: de vlucht naar voren.

Wie houdt van veeleisende bergtochten of wie sportief in de stad of op het platteland op pad wil, gebruikt de extreem robuuste Rohloff 14-speed naafversnelling met een enorm versnellingsbereik met een verzet tot 520% en een zeer laag onderhoud. U kunt tevens in stilstand schakelen. Ondersteuning tot 45 km/h. Een Top-uitrusting met Control Technology met volledige vering, Schwalbe Rock Razor fat tires en hydraulische schijfremmen Magura MT4 zorgt voor nog meer rijplezier.


Motor

Bosch Drive Unit Performance Speed, 45 km/h

boschperformancelinemotor

Alle HS-modellen zijn uitgerust met de Bosch Performance Speed aandrijving en ondersteunen u tot een snelheid van 45 km/uur. Hiervoor heeft u een bromfietskenteken en een bromfietsrijbewijs nodig. Op een rijbewijs in de categorie A of B wordt de betreffende categorie AM automatisch bijgeschreven. Voor HS-modellen geldt een helmplicht. Wij adviseren een pedelec-helm die voldoet aan de normen EN 1077 en EN 1078.

 

 


Accu

Bosch PowerPack 500 Performance, 36 V, 13.4 Ah/500Wh

csm Bosch eBike PerformanceLine PowerPack400 Frame MY2015 white a4f8b1d695

Geavanceerde Bosch lithium-ion-accu’s met een capaciteit van 400 Wh of 500 Wh leveren de stroom voor onze e-bikes. Hoe hoger het aantal watturen van de accu, hoe groter de actieradius. Deze is ook afhankelijk van vele andere factoren, zoals de ingestelde trapondersteuning, de rijsnelheid, de buitentemperatuur of het hellingpercentage. Gedetailleerdere informatie verschaft de actieradiuscomputer op het display. Bij stop-and-go verkeer in de stad is de actieradius kleiner dan bij een constante rit over lange afstanden – vergelijkbaar met het brandstofverbruik van een auto. Als u tijdens een rit merkt dat de resterende capaciteit van de accu niet meer voldoende is om de rit te voltooien, kunt u het ondersteuningsniveau verlagen en zo nog steeds comfortabel uw bestemming bereiken.

De accu’s worden rechtstreeks op de e-bike of verwijderd en bij een gewoon 110/220 V stopcontact opgeladen. Het is niet nodig om de accu leeg te rijden, omdat deze in gedeeltelijk lege toestand zonder “geheugeneffect” kan worden opgeladen. De levensduur is 800-1000 laadcycli. Door zijn korte laadtijden kan de accu bijvoorbeeld tijdens een lunchpauze aanzienlijk worden opgeladen. Een volledige lading duurt slechts 4,5 uur.


Schakeling

Rohloff SpeedHub versnellingsnaaf

 rohloff binnenwerk volledig

Voordelen: De Rohloff versnellingsnaaf heeft 14 versnellingen die in het achterwiel zitten ingebouwd. De 14 versnellingen komen wat bereik betreft overeen met een fiets met drie voorbladen en een 9-speed cassette achter.
Onderhoudsarm. Het grote voordeel is dat deze naaf nagenoeg onderhoudsvrij is. In tegenstelling tot een gangbaar derailleursysteem, loopt de ketting recht en is daardoor minder aan slijtage onderhevig. De Rohloff-naaf vergt eens in de 5.000 kilometer onderhoud (olie verversen).
Schakelgemak. Met de draaischakelaar aan de rechterkant op het stuur, kun je schakelen zonder dat je hoeft op te letten of de ketting scheef staat. Bovendien schakelt het razendsnel en hoef je niet te wachten tot de ketting op een ander blad ligt.
Degelijk. Vooral voor vakantiefieters is een Rohloff ideaal. Immers een gemiddelde vakantiefietser neemt zijn fiets mee in het vliegtuig en daar gaat wel eens iets mis. Een Rohloff is veel degelijker dan een achterderailleur en kan bijna niet stuk. Een Rohloff-naaf kan niet verbuigen of verlopen.
Geen grote stappen. Je kent het gevoel vast wel. Je wilt iets lichter trappen, maar als je schakelt, fiets je meteen heel erg licht. Of je wilt iets zwaarder trappen en na een tandtandje afschakelen trapt je te zwaar. De overgang tussen de versnellingen is zeer gelijkmatig (ca. 13,5 % per stap) in tegenstelling tot een derailleursysteem (varierend tussen ca. 7% en 16%).
Stilstaand terugschakelen. Vooral op een tandem is een Rohloff-naaf makkelijk. Als je stilstaat en je wilt wegrijden is dat op een tandem een kwestie van aftellen en me z’n tweeën in een keer weg. Als je niet terug-geschakeld hebt, dus het is zwaar trappen, is dat zeer moeilijk. Met een Rohloff-naaf kun je vanuit stilstand terugschakelen.

Display

Bosch Intuvia Performace Display

Bosch Intuvia

Met Intuvia bestuurt u uw eBike eenvoudig en intuïtief. Het gezichtsveld is bij alle lichtverhoudingen ideaal afleesbaar. Dankzij de separate bedieningseenheid blijven uw handen veilig aan het stuur. U hebt altijd alle rijgegevens optimaal in het zicht. Met het schakeladvies trapt u altijd in de juiste versnelling; dat ontziet de accu en vergroot uw actieradius.


Specificaties:

 Framekleur oyster white , solar orange metallic , urban grey metallic
Gefeerde voorvork Suntour Aion LO-R, tapered
Veerelement X-Fusion O2
Balhoofd Acros AZX-220, tapered, block lock
Zadelpen Satori Trident
Zadelklem Kalloy SC-201, 40,0 mm
Buitenbanden Schwalbe Rock Razor 60-584
Binnenbanden Schwalbe SV21
Velgen Alex MD40, 27,5″
Spaken Sapim Leader 2,0 mm, inox
Voorwielnaaf Novatec, QR
Achterwielnaaf Rohloff Speedhub, 14-speed
Accu Bosch PowerPack 500 Performance, 36 V, 13,4 Ah/500Wh
Motor Bosch Performance Speed, 45 km/h
Display Bosch Intuvia, Bosch Nyon
Crankstel FSA/Riese & Müller, 170 mm
Voorblad 22T
Ketting KMC X1
Tandwiel Rohloff, 18T
Zadel Ergon SMC4-L Gel
Pedalen VP-191
Schakelhendel Rohloff grip shift
Stuur Humpert ergotec ErgoXXL, 31,8 mm
Stuurpen Humpert ergotec Charisma, 90 mm, 20°
Handvatten Ergon ergonomic
Remmen Magura MT4, disc brake
Voorlicht Supernova M99 Pro
Achterlicht Supernova M99, integrated plate illumination and brake light
Spatborden SKS 65, SKS B65 R
Bagagedrager Riese & Müller
Strap Bibia
Bel Billy
Standaard Hebie eFIX40 self-folding, Hebie FIX40
Slot ABUS Bordo Plus, ABUS Bordo Plus
Spiegel Busch & Müller 922/15VME
Framehoogte 49 cm, 54 cm, 56 cm

OPTIES VOOR DELITE

1. Optie Accu 500 Wh: Voor alle modellen met accu 500 Wh + 713,90€

2. Bosch Nyon-Display: Voor alle modellen + 305,90€

3. Bagagedrager: Voor Delite mountain, (serie bei alle andere Delite-modellen). Maakt o.a. montage van fietstassen mogelijk + 132,90€

4. Vouwslot ABUS Bordo Plus 90 cm: Voor Delite mountain, (serie bij alle andere Delite-modellen, Homage en Kendu). Gelijksluitend met accuslot + 101,90€

delitecoll


Nyon Display

nyondisplay

 

 

Nyon is meer dan alleen een computer voor uw eBike – Nyon markeert het begin van een nieuwe tijd. Samen met het online portal en de app biedt de boordcomputer eBike-connectivity van de volgende generatie. Haal op ieder moment de informatie op die u nodig hebt: GPS-navigatie, actieradius of een analyse van de persoonlijke fitness. Wanneer u rijdt met een eBike van de


Control Technology Strijkt elk hobbelig wegdek glad.

Alleen een e-bike met volledige vering houdt ook op een slecht wegdek perfect contact met de weg, wat er voor zorgt dat u te allen tijde de volledige controle behoudt. De verende achterbouw, de geoptimaliseerde verende voorvork en de meeverende bagagedrager vormen de kern van de Control Technology. Ze zorgen voor een beter weggedrag en rijveiligheid bij hoge snelheden en in onverwachte situaties. Vibraties en harde stoten zoals een oneven wegdek of stoepranden worden duidelijk verminderd. Bovendien wordt uw bagage door de met het frame verbonden verende bagagedrager ontzien.


Motor en accu Een echte krachtpatser.

Met de geweldige, koppelrijke aandrijfkracht en een trapondersteuning tot 300% bedwingt u elke berg en elk terrein. De Bosch Performance CX motor ondersteunt u tot 25 km/h. Wie nog sneller wil, moet eens kijken naar een HS-model met Bosch Performance Speed motor en een trapondersteuning tot 275% bij een snelheid tot 45 km/h. Zelfs te voet biedt uw e-bike, dankzij de duwhulp, ondersteuning.

Als schakelcentrale met oplaadfunctie voor de smartphone, doen naar keuze het standaard Intuvia display of het Nyon display dienst. Geavanceerde Bosch lithium-ion-accu’s met een vermogen van 500 Wh of 1.000 Wh, met DualBattery technologie, leveren de energievoorziening voor elke berg.


DualBattery Dubbele actieradius. Dubbel zo goed.u Een echte krachtpatser.

Riese & Müller verdubbelt de actieradius van haar e-bikes met de DualBattery technologie – dat wil zeggen de toepassing van een tweede accu. Hiermee wordt de accucapaciteit verhoogd naar 1.000 Wh. De beide accu’s kunnen tegelijkertijd met een acculader worden opgeladen. Afhankelijk van de behoefte kan ook slechts één accu voor de rit worden gebruikt. Met de DualBattery technologie wordt Riese & Müller klasseleider op het gebied van actieradius.


Gunstige vooruitzichten.

Met de IQ-X-ledkoplampen van busch+müller heeft u altijd een perfecte verlichting van de rijweg. Deze lampen bieden een buitengewoon hoge lichtsterkte: 100 Lux – alleen daglicht is helderder. De zeer brede en homogene verlichting van een groot deel van de weg houdt niets verborgen. De bediening vindt plaats via het Bosch display, de energievoorziening via de accu.


Fietsendieven maken geen kans.

Met het ABUS Bordo 90 cm vouwslot kunt u uw fiets bijna overal aan vastmaken. Het is gelijksluitend met het accuslot en daarom heeft u voor uw fiets en accu slechts één sleutel nodig.


Niet meer stoppen zonder houder.

Twee bidons op een e-bike, zonder bidonhouder. Dat is revolutionair. En bij de GT end GX modellen zelfs standaard. Aan het voorste afdekpaneel van het frame zijn links en rechts twee kunststof stoppen gemonteerd, waaraan de Cageless bidons van Fabric direct kunnen worden gehangen. Eenvoudiger kan de optimale bereikbaarheid van de twee bidons tijdens het rijden niet worden gemaakt. Eenvoudiger kan de optimale bereikbaarheid van twee flessen tijdens het rijden niet worden gemaakt.

Framemaat:

56 cm

Frametype:

Heren

Type motor:

BOSCH Performance Speed

Naafversnelling:

Rohloff SpeedHub 14v

Voorvork:

Full suspension

Fabrikant:

Riese and Muller

Type remmen:

Hydraulische schijfrem

Accu capaciteit:

1000Wh – DualBattery

Merk