fbpx

Fietsfeest in ‘t stad: de Ronde begint bij ons!

Dit weekend is het zover. De officieuze Vlaamse feestdag, Vlaanderens Mooiste of de Hoogmis van de Vlaamse wielerweek. Synoniemen bij de vleet voor de Ronde van Vlaanderen. Als fietsliefhebbers pur sang zijn ook wij natuurlijk vereerd dat de koers in Antwerpen begint.

Er staat vanalles te gebeuren om de start van de wedstrijd te vieren. Een overzicht:

Startpodium op de Grote Markt

Wie treedt in de voetsporen van Museeuw, Boonen en Gilbert? Zondag komen we het te weten. Het feest in Antwerpen begint al om 9 uur. Studio Brussel presentatoren Linde Merckpoel en Stijn Vlaeminck ontvangen de renners op het startpodium op de Grote Markt. Wil je de vedetten van dichtbij bewonderen? Dan is dit de place to be.

Om 10.30 uur wordt het startschot gegeven aan Het Steen en vertrekken de flandriens richting Vlaamse Ardennen. 267 kilometer later komt het peloton over de streep in Oudenaarde, maar de festiviteiten in Antwerpen gaan gewoon door. Nog tot 18 uur is er een fandorp op de Groenplaats met de koers op groot scherm.

Stunten op de Gedempte Zuiderdokken

Wie de dag voor de start al wat wil opwarmen, moet zaterdag op de Gedempte Zuiderdokken zijn. Daar is er de Velofoor. Trialbiker Kenny Belaey en BMX’er Gilles Van de Sompel komen er straffe stunts uithalen. De sportievelingen kunnen hun vrienden en familie uitdagen in het kampioenschap fietsen op rollen. En voor de allerjongsten is er een kinderparcours.

Meer info over de Ronde in Antwerpen via www.derondeinantwerpen.be

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iBike Wilrijk perfect bereikbaar tijdens de werken. Ontdek hoe ...... Dit bericht Sluiten