Fietskleding… of kleding voor op de fiets?

Typ de term ‘fietskleding‘ in een zoekmachine en je wordt overstelpt met websites die vooral sportieve lycra- of heel technische kleding aanbieden.

Allemaal super praktisch als je met de koersfiets gaat rijden of goed geëquipeerd aan een fietsvakantie wil beginnen. Maar wat als je zoals het merendeel van de mensen je fiets gebruikt om naar het werk te rijden, boodschappen te doen, of om uit te gaan?

De meesten onder ons doen dat in hun dagdagelijkse kleding. Logisch toch?

Fietskleding voor de dagdagelijkse fietser

Ja, maar is je (jeans)broek, trui, (regen)jas altijd even handig of comfortabel om in te fietsen? Vaak niet. Omhoog kruipende mouwen, naden die schuren of kleding waarin je al snel gaat zweten. Je zal het zeker herkennen. De meesten onder ons nemen deze ongemakken erbij om toch elegant gekleed te gaan.

Voor al die fietsers hebben we goed nieuws. Alsmaar meer modeontwerpers ontwikkelen modieuze kleding voor op de fiets. Kleding die qua stijl niet moet onderdoen voor wat er nu in je kast hangt. Kleding die je heel de dag door kan dragen en die – eens op de fiets – tot zijn volle recht komt.

De ontwerpers – die vaak zelf fervente fietsers zijn – verwerken in hun ontwerpen op subtiele wijze eigenschappen zoals pasvorm, elasticiteit en reflectie. Ze maken gebruik van de meest vooruitstrevende, milieuvriendelijk geproduceerde stoffen die bijvoorbeeld een hoge graad van waterdichtheid hebben, maar tegelijkertijd ook ademen. Vrijwel alle kleding wordt geproduceerd in Europa zodat je de garantie hebt dat je een kwalitatief stuk koopt dat op een menswaardige manier gemaakt werd.

Pop-up store bij iBike

Omdat we bij iBike vooral veel commuters (pendelaars) als klant hebben, vinden we het erg belangrijk dat ook zij, net als hun fiets, er top uitzien. Daarom is er een shop-in-shop in onze winkel op ’t Eilandje met een uitgebreid gamma van topkledij van Dans l’Assiette du Cycliste.

Ontdek de kledij van Dans l’Assiette du Cycliste op Instagram en/of op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *