Garmin Edge

Garmin: fiets GPS’en in alle formaten

Vandaag werden onze iBike jongens getrakteerd op alle nieuwigheden en tips en tricks op GPS vlak. Meer specifiek van ons topmerk Garmin. Het was Peter Gielen van de GPS Academy die ons oa de nieuwe Garmin edge 1030 kwam voorstellen alsook de nieuwigheden op vlak van kaarten en routes.

Juiste Garmin linken aan alle soorten fietsers

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden enorm met zo’n toestel. Gebruik je je toestel heel recreatief en moeten al die toeters en bellen niet is de touring versie misschien wel iets voor jou.
Fietsgps’en zijn er natuurlijk ook in enorm veel formaten. De edge 800 reeks is de serie die iets wat compacter is en voor veel wielrenners hierdoor extra interessant is. Deze serie, waar de 820 het laatste nieuwe model van is kan je uitvoeringen krijgen waar je zowat alles me kan doen wat je je als wielrenner zou moeten kunnen, denk maar aan vermogenmeters koppelen. De explore versie hiervan heeft net wat minder functies voor degene die daar absoluut geen nood aan hebben wat de prijs van hGarmin Exploreret toestel ook drukt natuurlijk.

Groot scherm met erg duidelijke weergave

Ben je geneigd om een groot scherm te nemen voor een erg duidelijke weergave of wil je een toestel waar zowat elke mogelijkheid van een hedendaagse fietsgps een optie is? Kijk dan eens bij de edge 1000 serie.
Hiervan is de egde 1030 het laaste nieuwe model en ook de laaste nieuwe op de markt van Garmin. Het grote scherm heeft tal van voordelen voor verschillende fietsers. Zit je steeds te pieren op al die kleine cijfers en komma’s dan lost de 1000 serie dit probleem al op. Wil je liever heel veel info tegelijk kan dit natuurlijk ook op dit grote scherm dat tevens mee verduistert afhankelijk van de lichtinval.

Geen mappen of kaarten meer aankopen voor je GPS

Een heel aantal fanatieke iBike’ers fietst zelf al rond met zo’n prachtig toestel van Garmin. Ze kunnen je toelichten hoe je de eerste stapjes zet in het hele basecamp gebeuren. Hiermee maak je zelf je routes of fiets je de routes van je vrienden, kennissen of je grootste rivalen????. Op de hedendaagse toestellen moet je ook niets meer van mappen of kaarten aankopen aangezien deze al uitgerust is met een zeer uitgebreide kaart van Europa.
De montage van het toestel is enorm eenvoudig met de bijgeleverde stuurmount, ben je zelf niet de meest handige harry dan zetten wij deze gerust even of je fiets.

Garmin gadgets

Ben je wel iemand die van gadgets houdt, dan kunnen de accessoires van Garmin je zeker bekoren.
De bekenste en meest gebruikte zijn natuurlijk de hartslagmeter en snelheid/cadanssensor. Deze zitten tevens in de bundelversies van de toestellen.
Garmin achterlichtWil je weten hoeveel kracht er nu echt uit je benen komt dan zijn er de pedalen van garmin (vector).

Verlichting die je kan koppelen aan je GPS

De verlichting van Garmin kan je rechtstreeks koppelen met je toestel waardoor je op je scherm deze kan regelen. De koplamp (ht501) wat tevens ook een houder is voor het toestel heeft een lichtstroom van 300 lummen.
Voor het achterlicht is de fietsradar wel een zeer leuk toestel. Deze wordt feller als hij een auto detecteert. Tevens zie je op je schermpje de autonaderen zodat je kan inschatten waar deze zich bevindt of dat er eventueel meer auto’s achter je aankomen dan je zelf kan horen of had ingeschat.

Advies nodig?

Wil je nu zo’n Garmin eens in het echt zien of wil je weten of uw fietsverhaal klopt bij dat ene toestel, kom dan gerust even langs bij één van de iBike winkels. De kennis en tips en tricks die we vandaag gekregen hebben delen we graag met jou! Wij zijn makkelijk te vinden op acht locaties. Je hoeft geen GPS ????.
Nick is winkelverantwoordelijke van iBike Deurne en mag je gerust een fanatieke iBiker noemen. Op zijn favoriete fiets, de Orbea Orca, prijkt een Garmin edge 820.
 garmin