fbpx

Gravel Bikes: omnivoren voor alle terreinen

Offroad wegen verkennen, een sportief sprintje langs het jaagpad, naar je werk fietsen of zelfs op reis met de fiets. Een gravel bike kan het allemaal. De fietsen komen overgewaaid uit de Verenigde Staten en zijn ook bij ons een ware hype. Wat onderscheidt deze allrounders van een racefiets, crossfiets of mountainbike?

Comfort en stabiliteit staan centraal bij het ontwerp van een gravel bike. De vorm of geometrie van de fiets zorgt ervoor dat je minder gekromd en dus meer ontspannen op de fiets zit. Gravel bikes zijn steviger dan een koersfiets, maar sneller dan een mountainbike. Ideaal dus voor wie de weg en offroad wil combineren tijdens een rit.

Kenmerkend zijn de dikke banden met een grover profiel. Die zorgen voor meer grip op diverse ondergronden. Ook typisch bij dit type fietsen, zijn de schijfremmen. In gelijk welk weer en bij gelijk welke ondergrond breng je je tweewieler zo tot stilstand.

Alleskunner

Sportief, recreatief of naar het werk fietsen? Check. Ook voor langere afstanden over meerdere dagen zijn gravel bikes uitgerust. Er zitten extra bevestigingspunten op het frame om spatborden of zelfs een bagagerek te monteren. Een gravel bike is dus zeker een interessante reisgezel om de wijde wereld mee in te trekken.

Kortom, of het nu bos, kasseien of asfalt is: met een gravel fiets trek je overal je plan. Vrijheid en avontuur tegemoet met deze alleskunners. Ready, set, go!

Check het aanbod gravel bikes bij iBike.

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *