fbpx

Advies in bakfietsen en grootste aanbod bij iBike

Bakfietsen. Je ziet ze meer en meer in het straatbeeld. En telkens kijk je een beetje op en denk je: wauw, das knap, dat moet superhandig zijn! Het type bakfietsen is de laatste jaren dan ook stevig uitgebreid en vormt zich van klassieke bakfietsen tot patsers die dagelijkse honderden pakketjes afleveren bij je thuis.

De bakfiets bestaat al bijna net zo lang als de gewone fiets. In de eerste helft van de 20ste eeuw werd hij vooral gebruikt als transportfiets (toen nog triporteur) voor kleine ondernemingen, zoals bakkers en kruideniers. Vandaag de dag wordt hij meer en meer gebruikt voor het vervoeren van kinderen. Antwerpse bedrijven zetten cargo-bikes met succes in om het transport te regelen in onze binnenstad.

Een bakfiets is een transportfiets met twee of drie wielen en een grote bak voorop, waarmee allerlei bagage vervoerd kan worden.

De bakfiets wint aan populariteit. In elke collectie zijn er heel wat opties mogelijk. De juiste keuze hangt vooral af van persoonlijke voorkeuren en omstandigheden: wat wil je er precies mee vervoeren? Welke opslagcapaciteit heb je nodig? Voelt u zich comfortabel genoeg op 2 wielen, of toch liever 3? Hoe vaak en hoe intens wil je hem gaan gebruiken?

Familiebakfiets

Een familiebakfiets is een veilige en betrouwbare fiets waarmee je makkelijk je boodschappen kan doen en je kinderen naar school kan vervoeren. Overkapt of cabrio. Hiermee is zo’n fiets een pak stabieler en veiliger dan een gewone fiets met kinderzitjes. De boekentassen gaan mee in de bak en de kinderen zitten stevig vast met driepuntsgordels.

Moet je meer dan 3 kinderen verplaatsen, kies je eerder voor een driewieler. Ook qua stabiliteit en veiligheid ben je beter af met een driewieler.  De bak van een driewieler is groter, een tweewieler is smaller, fietst lichter en haalt hogere snelheden dan een driewieler.

Elektrisch!

Het aantal versnellingen bepaalt in grote mate het fietscomfort van de bakfiets. Volgestouwd trapt een bakfiets uiteraard wat moeilijker. Daarvoor bestaat de bakfiets met elektrische trapondersteuning ofwel de ‘e-bakfiets’. Hierdoor kan je sneller en vooral verder fietsen.

Vind hier het aanbod elektrische bakfietsen.

Ook voor bedrijven, met of zonder flightcase

Cargofietsen of transportfietsen worden door koerierdiensten, pizzabezorgers of elk ander bedrijf gebruikt om goederen in en rond Antwerpen te leveren.

Snelheid, veiligheid en comfort zijn ook hier erg belangrijk. Je combineert de flexibiliteit van een bakfiets met de kracht van een kleine bestelwagen. Het bespaart je tijd, geld en filestress. Ook hier zijn diverse oplossingen: met koelbox, flightcase of met een laadplatform waar u zelf voor de opbouw zorgt. De fiscus ondersteunt de aanschaf van een fiets voor bedrijfsdoeleinden. Leasen kan uiteraard ook.

Advies

De iBike-winkel in de Lange Lozanastraat te Antwerpen is gespecialiseerd in alle soorten bakfietsen, voor families en voor bedrijven. Nico en zijn team leiden je graag rond en werken een voorstel op maat uit. Meer dan 1000m2 aan bakfietsen staan er ter beschikking. Koop nooit een bakfiets zonder alle mogelijkheden af te toetsen.

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *