fbpx
vrt journaal

iBike ondersteunt aandacht voor aangepast rijgedrag met speed pedelec

Met de titel ‘Speedpedelec haalt elektrische auto in, maar gebruik ervan loopt niet over rozen‘ haalt iBike het VRT Journaal. Aanleiding was het tragische ongeval van een Limburgse spoedartse met haar snelle ebike.

De VRT besloot om een waardig en inhoudelijk sterke reportage te brengen. Mobiliteitsdeskundige Kris Peeters en onze eigen bike specialist Dominic gaven hun opinie over de high speed elektrische fiets of speed pedelec.VRT journaal

“Het traject van de speedpedelec loopt niet over rozen,” volgens VRT. “Heel wat mensen ergeren zich aan de snelle fietsen die hen voorbij zoeven op het fietspad of op de rijbaan. Maar de ergernissen van de gebruikers zelf van zulke snelle elektrische fietsen zijn dezelfde als die van ‘gewone’ fietsers”, zegt Bram Rotthiers, onderzoeker naar speedpedelecs aan de KU Leuven.

Wij vonden het alvast fijn om mee te kunnen werken aan deze reportage. Het gevoel om met een speed pedelec te rijden, moet je namelijk zelf ervaren. Als journalist maar evengoed als eventueel toekomstige snelle fietser om je te verplaatsen naar je werk. Want vergeet niet: dit is een mogelijke oplossing voor velen onder ons.

Het rijgedrag moet echter altijd aangepast worden. Zowel op fietsostrades, plattelandswegen als op de Kaaien in onze stad Antwerpen. Dominic vermeldde dit reeds in zijn artikel over aangepast rijgedrag.

Wij wensen iedereen een veilig een aangepast rijgedrag in 2018 !