fbpx

Je e-bike onderhouden: 4 tips

Je e-bike, da’s een kostbaar bezit. Voor het onderhoud van je elektrische fiets of speed pedelec kan je steeds terecht in één van onze winkels, maar je kan ook zelf veel doen. Let wel, start geen onderhoud aan het elektronische deel van de e-bike tijdens de garantie-periode. Dat onderdeel vraagt expertise. Elke e-bike berust op software van de fabrikant. Wat je wel kan doen geven we hier mee in 4 tips:

Schoonmaak

Je fiets schoonmaken vermijdt slijtage aan de typische onderdelen van de fiets. Heb je net een stevige trip gemaakt? Dan kan het zeker geen kwaad om je fiets af te spelen met water en het grote vuil weg te poetsen. Daarna dien je regelmatig de bandenspanning te controleren. Het wordt nog steeds onderschat, maar een fiets met een correcte bandenspanning zorgt voor minder slijtage op andere onderdelen. Vergeet niet dat de fiets wat gewicht te verduren krijgt en dat dat altijd wordt opgevangen door de bandendruk. Poets je ketting met kettingreiniger, laat drogen en geef de ketting enkele druppels kettingolie. Niet te veel, niet te weinig.

Zelf je motor onderhouden

Nogmaals, je motor laat je best nakijken door één van de experten in onze winkels. Over het algemeen zal je e-bike weinig motor-onderhoud vragen. Sommige e-bikes vragen kalibratie. Dat kan je in principe zelf, maar ook dat zit soms wat verstopt in de software van de e-bike. Kom gerust even langs en we helpen je op weg.

De accu onderhouden

Een accu vereist in principe geen onderhoud om goed te blijven werken, maar een goed gebruik heeft een duurzaam effect. Bij gevolg, kan de levensduur van de accu verhogen. Het ontladen en weer opladen van een accu houdt deze gezond. Het is belangrijk om accu’s nooit voor langere tijd helemaal ontladen te bewaren. Omdat het voor een accu gezond is om deze te op- en ontladen, loont het zeer dat je in de winter af en toe de accu gebruikt. Ook het bewaren van de accu op kamertemperatuur, heeft een positief effect op de levensduur.

Onderhoud door fietsspecialist

Pro-actief onderhoud geeft je meer fietsplezier / fun tijdens je dagelijkse rit. Je rijdt toch zelf liever op een fiets die in orde staat, right? Kom daarom een 3-4 keer per jaar op pro-actief onderhoud bij iBike. Dan zorgen wij voor jouw fietsplezier.

Nog vragen? Onderhoud nodig. Vraag dit online aan.

Tagged , ,

2 thoughts on “Je e-bike onderhouden: 4 tips

 1. Beste

  Heb een e biKe batavus batterij in kader
  CaPaciteit totaal verdwenen
  Kunnen jullie oorzaak opzoeken? Dat ding op het stuur, de lader, de kabel of UiteindelijK de batterij?

  Alvast dank voor uw advies!

  1. Waar heb je Batavus gekocht? Dit merk verdelen we nl niet …

Reageren niet mogelijk