fbpx

Kerstmarkt in Antwerpen: zo geraak je er met de fiets!

Joepie, het is weer Winter in Antwerpen. Van aan het Centraal Station tot aan de Schelde kan je leuke dingen doen: China Light ZOO bezoeken, schaatsen op de Groenplaats, een jenevertje drinken op de Grote Markt, een ritje in de botsauto’s in de schaduw van ‘t Steen, enz. Maar hoe geraak je er best? Met de fiets, natuurlijk!

Tijdens eindejaar is het vaak drukdrukdruk in de schoonste stad van ‘t land. Laat daarom de auto thuis en kom met de fiets naar de Winter in Antwerpen. Je kan je fiets op verschillende plaatsen veilig stallen.

Trein + fiets in Antwerpen

Zo heeft het Centraal Station een gratis overdekte fietsenstalling die 24 uur op 24 uur wordt bewaakt. Extra handig als je met de trein naar Antwerpen komt. Tip: de fietsenparking is gigantisch, dus drink niet veel jenevertjes zodat jij je fiets straks makkelijk terugvindt ;-).

Auto + fiets in Antwerpen

Andere plaatsen waar jij je auto én je fiets kan parkeren zijn onder andere de Scheldekaaien. Van daaruit is het nog geen 5 minuten wandelen tot aan het reuzenrad. Yay! Tip: nog op zoek naar een goed fietsslot? Als je dan toch in de buurt bent, kan je ineens dat ijzersterke fietsslot kopen in iBike Antwerpen ‘t Eilandje. We zijn elke dag open van 10 tot 18 uur, behalve zondag en maandag.

Fietsen in Antwerpen

Je kan Winter in Antwerpen te voet of per fiets verkennen. Let wel: het is uitzonderlijk druk in de buurt van de Grote Markt, de Groenplaats en de Meir. Toch zin om te fietsen? Fiets dan langs de Schelde en de Leien. Dankzij de brede fietspaden geraak je in een uppie van het Centraal Station tot aan de Scheldekaaien, en terug.

Fietsen langs de Schelde

Ook leuk: neem de voetgangerstunnel of de gratis overzetboot naar Linkeroever. Je zal versteld staan van het prachtige uitzicht op de stad en het ongelooflijk groene karakter van 2050. Maak een ommetje rond het Galgenweel of fiets richting het Sint-Anna-Strand, waar jij je in een van de volkse tavernes kan opwarmen aan een koffie, een chocomelk of een kerstbiertje. Santé!

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *