fbpx

Keuring Speed Pedelec: vermijd boetes en doe nu het nodige

Ben je ook eigenaar van een speed pedelec? Dan geniet ook jij elke dag van comfortabele en vlotte langere ritten op je fiets. Maar hou er rekening mee dat je voor je speed pedelec ook een gelijkvormigheidsattest moet kunnen voorleggen. Een keuring speed pedelec is absoluut noodzakelijk!

Je moet je speed pedelec laten keuren om volledig wettelijk de weg op te mogen. Maar ook: om stevige boetes te vermijden.

Keuring speed pedelec: boetes vermijden, focus op veiligheid

In verschillende nationale kranten lazen we dit weekend dat maar liefst een kleine 400 speed pedelec-eigenaars met een niet-gekeurde fiets rondrijden. Het gaat vaak om oudere modellen – ouder dan 5 jaar – waarbij een attest nog niet standaard geleverd werd. Zij moeten nu snel in actie schieten om de keuring van hun speed pedelec in orde te brengen.

Zonder gelijkvormigheidsattest voor je speed pedelec, kan je immers geen nummerplaat aanvragen – en blijft je fiets dus noodgedwongen aan de kant staan. Anders riskeer je boetes van wel 116 euro.

Keuring speed pedelec: testdagen DIV in Londerzeel

Heb je geen gelijkvormigheidsattest – of enkel een buitenlands attest? Dan moét je jouw speed pedelec laten inschrijven bij de Dienst Inschrijving Voertuigen (de DIV). Dat is enkel mogelijk nadat je fiets goedgekeurd werd in een individuele homologatieprocedure. Die wordt georganiseerd door het DIV zelf.

Tijdens die procedure wordt er onder meer getest op remafstand, nummerplaatverlichting en de aanwezigheid van een elektrische claxon. Een keuring kost 191 euro. De DIV organiseert 6 testdagen voor speed pedelecs in Londerzeel. Die gaan door op

  • 10 en 11 december 2018
  • 10, 11, 14 en 15 januari 2019

Keuring speed pedelec: laat je speed pedelec in orde brengen bij iBike

Wil je er zeker van zijn dat je speed pedelec vlot door de keuring geraakt? Laat onze specialisten dan naar je speed pedelec kijken. Je kan altijd een afspraak maken bij iBike.

Meer informatie over de homologatieprocedure vind je hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *