fbpx

Veel gestelde lockdownvragen en -antwoorden

Tijdens de lockdown blijven 3 winkels open voor herstellingen en afhalingen: iBike WilrijkiBike Antwerpen (Lange Lozanastraat), iBike Deurne.

Onderhoud en herstelling

Ja hoor, onze techniekers werken in alle veiligheid verder. Je kan je fiets voor onderhoud of herstelling binnen brengen in Deurne, Wilrijk of Antwerpen-Centrum. Maak hiervoor aub een afspraak. Dat kan telefonisch of via deze site: vul hier zoveel mogelijk gegevens in en wij contacteren jou.
Het afleveren en ophalen van je fiets gebeurt in erg veilige omstandigheden. Gelieve onze instructies te volgen. Betaal aub elektronisch.

We vragen je aub geduld te hebben voor onvoorziene omstandigheden. Het zijn geen evidente tijden om in te werken.

Uiteraard kies je zelf je tijdstip. We geven je wel mee dat we terug wachttijden verwachten van zodra fietswinkels terug mogen openen. Dat was zo ook na de lockdown van maart/april. En bovendien … we zitten nu met z’n allen veel meer thuis met als gevolg dat er meer tijd is om je fiets binnen te brengen en terug op te halen. Profiteer daarvan om je fietsen piekfijn in orde te laten maken.

Geen probleem. Wij contacteren je. Heb je nog niks vernomen van iBike, laat ons dan even een berichtje.

Achter de schermen en in alle veiligheid werken wij verder en volgen wij alle garanties verder op. Van zodra hier nieuws is, zal je iBike-winkel je contacteren. Indien jouw winkel echter gesloten is, krijg je deze communicatie vanuit Deurne, Wilrijk of Antwerpen-Centrum. In onderling overleg wordt dan afgesproken hoe de fiets terug tot bij jou geraakt.

Advies en aankoop

Uiteraard. Advies kan grotendeels vanop afstand gebeuren: telefonisch, via het scherm of per mail. In onze 3 winkels (die toegankelijk zijn voor afleveringen en herstellingen) is altijd een adviseur aanwezig. Offertes kunnen opgemaakt en per mail verzonden worden. Testrijden kan uiteraard niet. Bij aflevering dienen alle veiligheidsvoorschriften nauwlettend opgevolgd te worden. Als voorbereiding kan je best hier zoveel mogelijk info geven, dan nemen we een vliegende start.

Mooi. Dan ben je in blijde verwachting van je nieuwe bolide. Alle leveringen gaan gewoon door. Uiteraard zijn we afhankelijk van de productie en leveringen door de fietsfabrikanten. Onze logistieke partners blijven alleszins werken. Dus van zodra jouw bestelde fiets geleverd wordt, contacteren we jou en spreken we een moment af waarop jij in alle veiligheid je fiets kan ophalen in Deurne, Wilrijk of Antwerpen-Centrum. Gelieve de veiligheidsvoorschriften bij ophaling nauwlettend te volgen.

Zeer zeker. In de iBike-winkels van Wilrijk, Deurne en Antwerpen-Centrum is ook tijdens de lockdown een adviseur aanwezig. Hij kan je vanop afstand toelichting geven en per mail offertes bezorgen. iBike werkt samen met B2Bike en Cyclis.

Het klopt inderdaad dat de productie van nieuwe fietsen hier en daar moeilijker verloopt. Dat komt omdat de bevoorrading van bepaalde onderdelen niet meer gewaarborgd is. De fiets is ook populairder geworden in vele Europese steden. Sommige landen subsidiëren zelfs de aankoop. Daardoor is er enorm veel vraag. Resultaat: minder fietsen voorradig en minder zekerheid over leveringstermijnen.

Hoe gaat iBike hiermee om? Bij iBike hebben we hier reeds in maart 2020 op geanticipeerd door veel fietsen aan te kopen en te bestellen. Doordat we meer dan 30 fietsmerken verdelen en onderhouden, is er altijd wel een merk dat wél fietsen gegarandeerd kan leveren. Op dit moment zijn dat bv. Norta en Riese & Müller maar bv. ook de bakfietsen van Urban Arrow.
Let op: het is aangeraden om altijd te informeren naar de actuele voorraad en de planning van elk merk. Dit kan nl sterk verschillen per merk, type fiets, kleur, framemaat, …

Tip: wil je in de lente fietsen met je droomfiets? Start dan nu al je zoektocht. Heb je een droomfiets op ’t oog bij iBike of een andere Antwerpse fietshandel, stel dan je beslissing niet te lang uit.

Nee, dat is niet mogelijk. Deze winkel is jammer genoeg verplicht gesloten.