fbpx

Ahooga. ultralichte, handige fietsen.

Waarom een Ahooga-fiets?

Geweldige fietsen voor een geweldige prijs

5 jaar garantie

Duurzaamheid

Maak Antwerpen gelukkiger

Ahooga in Antwerpen

Ahooga is vandaag exclusief te verkrijgen in onze Vouwfietsenwinkel op ’t Eilandje.

Hybride, dat is pas slim

Ahooga gelooft dat elektrische fietsen de transformatie naar gelukkigere en duurzamere steden zal verhogen. Ze ontwerpen daarom probleem-oplossende en vederlichte fietsen. Het unieke hybride concept zorgt ervoor dat een Ahooga bike een plezier is om mee te fietsen, en dat ook zonder de elektrische ondersteuning. Sterker nog, je kiest zelf of je het wilt gebruiken of niet, zo kan je makkelijk alle Antwerpse bruggen egaliseren én je outfit van overmatige transpiratie besparen. Je zit niet vast aan je ondersteuning, jij hebt volledige controle over energie verbruik – die van de batterij én jezelf – echter, dan net even slimmer. Deze hybride-manier vergroot het autonomie-bereik enorm, en per definitie de levensduur van de batterij.

Door naast dit hybride concept een batterij-reconditioneringsservice te lanceren, wil Ahooga het publieke bewustzijn vergroten en blijft het stappen zetten om hun producten en diensten zo duurzaam mogelijk te maken.
De service herstelt alle componenten van een gebruikte batterij, extraheert de cellen die aan het einde van hun levensduur zijn gekomen. Die cellen worden vervolgens vervangen door nieuwe cellen met een capaciteit die groter is dan die van de oorspronkelijke cellen. Bovendien is de nieuwe service maar half zo kostelijk dan wanneer men een nieuwe batterij zou aanschaffen. De gebruikte cellen van de batterij worden gerecycleerd, en geven een tweede leven aan de wat kleinere elektrische apparaten.

Ahoo-waaaat?

Ahooga is een onomatopee. Het is het claxongeluid van antieke auto’s uit de jaren ’20, die een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van mobiliteit symboliseren. Het geluidseffect werd door de filmindustrie overgenomen voor de uitdrukking van emoties zoals verbazing en opwinding. Dit geluid wordt vandaag de dag ook regelmatig door Ahoogers naar elkaar gemaakt wanneer ze de straat oversteken. Deze roep, samen met de 215 kleuren waarin ze een aantal van hun modellen aanbieden, maken de straten vrolijker en dragen bij aan hun project Happy Cities.

Geassembleerd in Brussel

Ahooga is er trots op dat ze geen frames van derden inkopen, er een sticker opplakken en ze een Belgisch product noemen. Ze ontwerpen daadwerkelijk hun eigen frames en ze lassen ze in Oost-Europa uit aluminium dat ze in België kopen. In totaal vindt 30% van de assemblage in Brussel plaats.