fbpx

Kona: uiterst plezierige bikes

KONA is een Canadees merk van sportieve fietsen. Sinds 1988 is KONA actief als zelfstandig sterk progressief merk met mountainbikes, cyclocross fietsen en commuters. In de laatste jaren zijn daar trekking- en gravelfietsen bijgekomen.

Een KONA blinkt uit in zijn stuureigenschappen en zijn hoogwaardige frame. Uit vrijwel iedere test komt de KONA eruit als een uiterst plezierige bike om mee te rijden. De mountainbikes staan bekend om hun messcherp stuurgedrag en de volledige controle die de rijder ervaart.

Alumium – carbon – staal

De frames worden vervaardigd uit aluminium. Naast aluminium maken ze ook gebruik van carbon voor de mountainbikes en cyclocross fietsen.

KONA is een van de weinige merken die nog relatief veel staal gebruikt voor de frames. Dit is vrij uniek en daar is KONA trots op. Staal heeft unieke eigenschappen die prima passen bij bijvoorbeeld een oerdegelijke trekkingfiets. Een groeiende groep consumenten kan de charme en degelijkheid van staal waarderen en kiest daardoor steeds vaker voor een stalen fiets om met te commuten.

Klik op het logo om alle modellen bij iBike te ontdekken.

Ontdek alle Kona modellen

kona

Kona en zijn innovaties

Het mooie aan KONA is dat ze zo progressief zijn. KONA was het eerste merk wat begon met een ‘slooping’ bovenbuis. Inmiddels zijn alle sportieve fietsen voorzien van deze bovenbuis. Een sloping frame is een frame met een aflopende bovenbuis en is vooral een cosmetisch andere fiets met een later gewicht. Voor de stijfheid maakt het helemaal niets uit. Het is dus vooral jouw keuze of je het mooi vindt of niet. Voor kleinere mensen is een sloping frame soms wel een oplossing omdat het kleinste normale frame vaak nog te groot is om de juiste zit te realiseren.

Als één van de eerste merken maakte KONA de overstap van 26” (inch) naar 29” wielen op de mountainbike. 29ers zijn moutainbikes met grotere wielen.

Eerste gravel bikes

Sinds jaren is KONA al actief met de ‘gravel‘ fietsen. KONA kwam als een van de eerste met een ontwikkelde ‘gravel bike’, namelijk het inmiddels iconische model ‘ROVE‘. Tegenwoordig is er een volledig segment van gravel fietsen.

KONA is een iconisch merk dat legendarische modellen heeft zoals HEIHEI, ROADHOUSEPROCESS, ROVE, SUTRA. JAKE THE SNAKE en de HONZO.  Stuk voor stuk zijn het modellen die het segment hebben veranderd.

kona
Kona Honzo CR Race
Kona Honzo Antwerpen