fbpx

Muli: bakfiets met Antwerpse lifestyle

Winnaar van de Eurobike Gold Award!

Ontstaan in 2017 en 100% Duits

In 2015, combineerden de broers Jonas en Sören combineerden hun kunnen als product ontwerpers, industriële mekaniekers en techniekers om hun idee voor de perfecte stadsfiets te creëren conceptueel, esthetisch en kwalitatief op het hoogste niveau. The muli-cycles GmbH ontstond vanuit dit project in 2017.

Het project begon uiteindelijk zichzelf te “crowden”. Een succesvolle crowdfunding aan het begin van 2017 bevestigde de grote vraag naar het Muli-concept. De Muli is vervolgens stevig op de markt geïntroduceerd en wordt nu beschouwd als een pionier in het segment van de compacte cargobike.

Gemaakt voor een stedelijke lifestyle

Met het concept, de productie en het volledige bedrijfsmodel van Muli-cycles wordt ingezet op het ideaal van duurzaamheid. Daarom produceren ze bewust de fietsen in Duitsland: van de vervaardiging van het frame tot de poedercoating en de eindassemblage. Muli doet daarvoor veel beroep op lokale leveranciers. Dit stelt hen in staat om eerlijke arbeidsomstandigheden en hoge milieu-, sociale en kwaliteitsnormen te garanderen.

De Muli zet een nieuwe standaard in compactheid. Hij is net zo kort als een normale fiets. Op die manier is een Muli een cargofiets met het gemak van een gewone stadsfiets.

De fietsen: bakfiets én cargobike

De Muli is een compacte fiets met een groot cargo gedeelte, waardoor het de perfecte fiets is voor het dagelijkse leven in de stad. Hij is heel gemakkelijk manoeuvreerbaar en snel, is licht genoeg om mee op trappen te nemen, kan mee in de metro en past in elke fietsstandplaats alsook in de hal van je appartement.

Een speciaal Muli kinderzitje met vering en een regenkap zijn heel gemakkelijk op de fiets te bevestigen.

De cargo ‘bak’ heeft een volume van 100L en kan 70kg vervoeren én is opvouwbaar en heel makkelijk terug open te vouwen!

Hulpmiddel stedelijke mobiliteit

Muli wil een hulpmiddel aanbieden dat nieuwe mogelijkheden biedt voor de stedelijke mobiliteit, zodat meer mensen enthousiast worden over fietsen en auto’s verder uit de stadscentra duwen. Daarbij willen ze het duurzame bedrijfsmodel vastleggen en een bijdrage leveren aan een duurzame economie die is gericht op het algemeen welzijn.

Muli won de gouden prijs van Eurobike 2018!