fbpx

Vello

The story of VELLO

De productontwerper Valentin Vodev maakte er zijn levensloop van om een krachtige stadsvouwfiets te ontwikkelen die het pendelen in gemengde modi eenvoudig maakt. Als voorbereiding op een reis naar Cuba ontwierp hij de eerste prototypes van de VELLO-fiets in 2009.

Met de steun van Impuls, Austria Wirtschaftsservice GmbH, kon Valentin de VELLO-fiets perfectioneren met een team van productontwikkelaars en fabrikanten. Na het ontwikkelen, testen en optimaliseren van het vouwmechanisme gedurende een periode van vier jaar, was de VELLO-fiets klaar voor productie. Hij werkte samen met Valerie Wolff om het product op de markt te brengen in 2014. De VELLO-fiets werd tot leven gebracht dankzij de steun van early adopters via de crowdfundingplatforms Kickstarter en Indiegogo.

De Vello herbergt alle technologie in het achterwiel. Daardoor geen gedoe met kabels.
Unieke ondersteuning met recuperatie van energie.
En met de app zet je je Vello op slot!

Klik op het logo om de VELLO-fietsen te ontdekken.

Elektrische vouwfiets van VELLO

De VELLO Bike+ serie is een uniek elektrische vouwfiets-concept voorzien van het ingenieus ZEHUS-ontwerp. De batterijen en processoren zitten nl in het achterwiel bij de motor.  Voorzien van diverse sensoren die continue energie recupereren zodat je mits ideale omstandigheden amper of niet je fiets via het stopcontact dient bij te laden!

Dit geeft een erg lichte e-bike motor van slechts 3,2 kg. Geen kabels die of in de weg liggen of storingen kunnen veroorzaken. Ook de fiets zelf blijft hierdoor met zijn 13,9 kg ver beneden vergelijkbare modellen.

Sommige modellen zijn zelf voorzien van krachtige schijfremmen en riemaandrijving voor maximale veiligheid en duurzaamheid.

VELLO is in Antwerpen exclusief te testen in onze iBike vouwfietsenwinkel.