fbpx

Lazer

iBike Fietskleding is geopend

Groot nieuws: iBike opent een nieuwe winkel. Niet met fietsen maar met kleding. Kledij voor Antwerpse fietsers die sportief, recreatief of commuter fietsen.

Het merk Lazer is in 1919 opgericht in Belgie en is daarmee de oudste nog actief zijnde fabrikant van fietshelmen van de wereld. Hoewel de merknaam ‘Lazer’ toen nog niet bestond, begon Roger Lacroix met het maken van leren kleding voor motorrijders. Hij bleef innoveren en in de daaropvolgende jaren werden er o.a. leren motorhelmen en aluminium helmen gemaakt. In 1974 ging het bedrijf door onder de naam ‘Lazer’. Lazer is sindsdien altijd een grote speler geweest op het gebied van helmen. Innovatie, comfort en goed uitziende helmen, daar staat Lazer voor. Lazer is op dit moment een van de grootste fabrikanten van fietshelmen en sporthelmen.

Lazer Urbanize black

Fietsen is een beetje synoniem met Vlaanderen. De kasseiwegen, scherpe bochten en stadjes waar de wedstrijden plaatsvinden, maken het fietsen juist zo fantastisch. Het is uitgerekend hier, in het kloppende hart van de klassieke fietswedstrijden, waar de Lazer-helmen tot leven komen

In 1919 won Henri Van Lerberghe de Ronde van Vlaanderen door de rit van de start tot de aankomst alleen te rijden. Voordat hij de Velodroom in Gent binnenreed, hield hij even halt om een paar biertjes te drinken. Toen hij daarna op het podium stond, raadde hij de mensen aan om naar huis te gaan, omdat hij een halve dag voorsprong op het peloton had. In datzelfde jaar werd Lazer opgericht, en net als Henri zijn wij de koploper van de wedstrijd. Wij zijn toonaangevend in de sector wat innovatie, design, veiligheid en technologie betreft. Helemaal in het begin waren helmen totaal anders dan vandaag: in die tijd droegen de fietsers op hun stalen fietsen lederen hoofddeksels om over de landelijke kasseiwegen van België te rijden. Het verschil met de lichte, verstelbare, goed geventileerde en stijlvolle helmen van vandaag kon niet groter zijn. Wij koesterden echter onze erfenis door de jaren heen om hedendaagse, gesofisticeerde producten te maken. Onze producten zijn het resultaat van bijna 100 jaar ervaring, passie en toewijding. Wij proberen voortdurend om design, comfort, veiligheid en technologie op perfecte wijze samen te brengen. Al onze producten zijn in België ontworpen en zijn in meer dan 50 landen verkrijgbaar. Maar wij zijn onze roots nooit vergeten. Wij voeren onze producten nog altijd over landelijke kasseiwegen en net als toen streven we ernaar om te innoveren, te verbeteren en te creëren wat wij zelf zouden willen dragen. Lazer is een passie, synoniem voor performance en rijplezier.

lazer