fbpx

Met de e-bike naar school? De elektrische fiets en jongeren: een sterke match!

Gelezen in de krant: steeds meer jongeren gaan met de e-bike naar school. Dat is misschien verrassend voor buitenstaanders. Maar bij iBike merken we de trend al langer op. Met goede reden, trouwens. Want met de e-bike naar school is een snelle, ecologische én veilige manier van transport.

Hoewel in onze tijd een eigen scooter dé manier was om langere afstanden naar school te overbruggen, kiezen scholieren vandaag voor een elektrische fiets. Dominic van iBike vertelt je wat meer over deze nieuwe trend.

Elektrische fiets naar school: goede redenen

Als je denkt dat jongeren niet met een e-bike gezien willen worden, heb je het helemaal mis. De e-bike is hot – óók bij tieners en studenten. Mensen vergeten nogal eens dat sommige jongeren stevige afstanden moeten afleggen om op school te geraken.

Het openbaar vervoer is druk en niet altijd even stipt. De auto staat in de file. En brommertjes zijn duur in aankoop én onderhoud – nog maar te zwijgen van de benzinekost, een stevige hap uit het jongerenbudget. En de mama’s zien zoon-of dochterlief liever niet op een scooter.

Snel én betaalbaar met de e-bike naar school

Met de elektrische fiets naar school is dan ook sneller dan het openbaar vervoer én goedkoper dan een scooter. De trend is vooral zichtbaar bij jongeren en studenten die buiten de stad wonen en in de stad schoollopen.

Tieners in de stad hebben vaak alles bij de hand – en hebben dus minder nood aan trapondersteuning.

E-bike naar school: voor welk budget?

We horen het je al zeggen: een elektrische fiets kost toch óók geld? Dat klopt. We merken dan ook dat budget sterk doorweegt bij jongeren die met de e-bike naar school willen.

Gelukkig hebben we bij iBike elektrische fietsen in verschillende budgetordes klaarstaan. Tieners en studenten die met de elektrische fiets naar school willen, hebben dan ook genoeg keuze.

Een sterk imago voor de e-bike

Het toont nog maar eens aan dat de elektrische fiets een blijvertje is, dat steeds meer ingeburgerd geraakt bij jong en oud. En zeg nu zelf: zou jij als moeder of vader niet trots zijn dat je zoon of dochter op een e-bike naar school snort – in plaats van op een vervuilende bromfiets?

Wil je zelf met de e-bike naar school? Spring dan gerust eens binnen in één van de vestigingen van iBike, jouw fietsenwinkel in Antwerpen. We zoeken met plezier het beste model voor je uit.

Hieronder alvast drie populaire modellen voor de schoolgaande jeugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *